liefdevol naar jezelf als moeder zijn

Liefdevol zijn naar jezelf, dat is niet zo moeilijk als je je goed voelt en het allemaal wel lekker gaat. Maar hoe is dat voor je als het allemaal niet gaat zoals je hoopt?

Als je een dag hebt waarop jij je moe voelt, of chagrijnig bent. Of als je een dag hebt waarop niet lukt wat je graag wilde doen. Wanneer je niet zo geduldig blijft naar je kinderen als dat jij je had voorgenomen.

Ik merk dat het voor mezelf steeds opnieuw een uitdaging is om liefdevol te zijn naar mezelf, vooral op een dag waarop ik me moe voel en ik wel van alles wil doen, maar het gewoon niet lukt.

Waarop mijn lichaam eigenlijk tegen me zegt dat ik mijn rust moet pakken, maar ik te eigenwijs ben en ik uiteindelijk toch op de rem moet trappen omdat ik echt flinke hoofdpijn krijg. Na een drukke week merkte ik een paar weekenden terug dat ik echt rustig aan moest doen. Ik had gehoopt dat een nachtje goed slapen wel voldoende was, en dook daarom die zaterdagavond op tijd mijn bedje in, maar helaas ook de zondag had ik tijd nodig om bij te komen. Ik merkte dat ik me schuldig voelde naar mijn man en kids, omdat ik er niet voor hun kon zijn en echt tijd nodig had om bij te komen. En na dat weekend had ik samen met mijn oudste dochter een mooi moment, vlak voordat we samen gingen bidden. We lazen uit een Bijbels dagboekje en daarin stond de vraag ‘heb je dit al eens eerder gehad? Gaat er een lampje branden? Misschien probeert God je wel iets te leren?’

Dat weekend toen ik me zo moe en chagrijnig voelde, voelde ik me falen als vrouw en moeder, ik wilde er gewoon voor ze zijn, maar het lukte me niet. Door deze vraag realiseerde ik mij dat God tegen me wil zeggen dat ik gewoon mag laten zijn wat er is en geen perfecte moeder hoef te zijn. Maar het mooiste vond ik nog de reactie van mijn tienerdochter ‘weet u mam, ik heb liever niet dat u altijd vrolijk en perfect bent, ik heb liever dat u er voor me bent als ik boos of verdrietig ben en dat bent u.’ Wauw, zulke lieve woorden waar ik zelf nog wat van kan leren.

Nee, ik hoef niet perfect te zijn als moeder of als vrouw, maar ik mag gewoon laten zijn wat er is. Ik mag liefdevol zijn naar mezelf als ik niet zo lekker in mijn vel zit en goed voor mezelf zorgen.

Ik was dan ook dankbaar voor zo’n mooie spiegel van mijn dochter. Herken jij dit, dat wanneer jij niet zo lekker in je vel zit en je moe bent of veel van jezelf hebt gevraagd, dat je het juist dan lastig vind om liefdevol te zijn naar jezelf? Terwijl je het juist dan zo hard nodig hebt. Ik gun het jou dat je juist dan als moeder mag leren om liefdevol te zijn naar jezelf, want dat ben jij waard! Jij bent zo waardevol! 

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant