liefdevol zijn is meer dan alleen maar lief zijn

Liefdevol zijn. Waar denk je dan aan? Wat betekent voor jou liefdevol zijn? Wat houdt dat eigenlijk precies in, liefdevol zijn.

Bij liefdevol zijn denk je misschien snel aan lief zijn voor elkaar. Lief. Dat klinkt jou misschien wat zoetsappig en lief in de oren. Lief is een beetje jou allergie. Wat vindt je er trouwens van als je een mailtje leest die begint met lieve..? Vind je dat fijn of juist niet?

Liefdevol. Dat is veel meer dan alleen maar lief zijn naar elkaar.

Liefdevol zijn is juist ook op een opbouwende manier durven zeggen wat je ziet bij de ander, de ander een spiegel voorhouden. Niet om daarmee de ander te veroordelen, maar juist liefdevol op te bouwen.

Het is dan ook erg belangrijk om te beseffen hoe je dit doet en op welke manier.

En hoe zit dat dan bij jezelf? Liefdevol zijn naar jezelf is niet alleen maar lievig zijn naar jezelf en als iets niet lukt, ach dat geeft niet, gewoon lief zijn voor jezelf, dan probeer je het toch een andere keer weer? Nee, liefdevol zijn heeft alles te maken met eerlijk en oprecht zijn naar jezelf. Laten zijn wat er is zonder oordeel.

Hoor jij vaak een veroordelende stem? En heb je daar last van? Blokkeert het jou om datgene te doen wat je graag zou willen doen? Op zo’n moment heeft het helemaal geen zin om lievig te zijn naar jezelf en te zeggen ‘ach, het geeft niet’. Het geeft namelijk wel, je baalt er enorm van dat het je weer niet lukt wat jij je zo had voorgenomen. Ben jij er klaar mee en klaar voor om af te rekenen met de leugens in jouw leven en is dat een van je goede voornemens voor 2022?

Liefdevol. Vol van liefde leren zijn naar jezelf, niet om daarmee dingen weg te maken en kleiner te maken, maar eerlijk en liefdevol onder ogen komen wat er bij jou van binnen speelt. En jezelf liefdevol een schop onder je kont geven om niet langer uit te stellen waar je al zo lang mee aan de slag wilt en wat je echt wilt veranderen. Om zo liefdevol te gaan veranderen. Wat wil jij in 2022 liefdevol gaan veranderen?

Liefdevol veranderen dat lukt alleen als je naar de bron van Liefde gaat. God. Hij is liefde. Hij is niet een lievige God. Nee Hij is liefde.

Hij houdt je soms een spiegel voor die je misschien liever niet wilt zien, maar dit doet Hij uit liefde voor jou. Hij houdt zo veel van jou, je bent zo kostbaar en zo waardevol in Zijn ogen, Hij is zo intens met jou bewogen. Hij is vol van liefde en wil Zijn liefde aan jou geven. Hij houdt van jou zoals je bent, maar houdt te veel van jou om je te laten zoals je bent.

Liefdevol zijn is dus veel meer dan alleen maar lief zijn.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Bedankt. Ik vind het mooi dat je zegt dat liefdevol zijn alles te maken met eerlijk en oprecht zijn naar jezelf. Laten zijn wat er is zonder oordeel. Dat is iets om nog veel langer over door te denken.

    1. Dank je wel voor je reactie Aritha. Laten zijn wat er is zonder oordeel, dat is zeker iets om steeds opnieuw bij stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant