een Koningsdochter

lieve mama je bent waardevol

Lieve mama, je bent waardevol, zo kostbaar in Gods ogen. Hij is met jou bewogen. Stop met vergelijken. Stop met naar andere moeders te kijken. Je bent gewoon goed, in wie je bent en wat je doet.

Vandaag is het moederdag. Hoe sta jij stil bij Moederdag? Wanneer het voor jou een moeilijke dag is met Moederdag om wat voor reden dan ook, wil ik je laten weten dat ik voor je bidt, dat je Papa’s Vaderarmen juist vandaag om je heen mag ervaren.

Zo bijzonder trouwens op de dag dat ik zelf bezig wilde met het uitwerken van deze blog kreeg ik een mailtje uit Peru, van een zendeling vrouw die me vroeg of ik mee wilde denken met een Moeder dochter dag. Mooi om zo mee te mogen denken en indirect ook iets voor de vrouwen daar te mogen betekenen. Het eerste dat in me opkwam was het hard op uitspreken van de woorden uit Jesaja 43:4 en Johannes 3:16. En daar waar jij of wereld staat, de naam van je dochter in te vullen.

Dit is misschien ook wel een mooie oefening voor jou om samen met je dochter te doen en zo samen een waardevol moment samen te creëren. Lieve…. (naam van je dochter), je bent zo kostbaar in Gods ogen, zo waardevol en Hij houdt zoveel van jou! Of lieve…., God heeft jou zo lief, dat Hij zijn zoon gaf voor jou! En wanneer je deze woorden dan uitspreekt naar je dochter mag je dit ook tegen jezelf zeggen.

Een andere tip/oefening die ik meegaf was: Kijk elkaar een minuut in de ogen kijken en vertel dan spontaan aan elkaar wat er in je opkomt, wat je mooi vindt aan elkaar of zeg tegen je dochter: ik zie jou! Je bent zo mooi, kostbaar en waardevol.

Hoe vaak zeg jij dat tegen je dochter? En hoe vaak laat jij de woorden die jouw hemelse Vader tegen jou zegt echt tot jou doordringen? Je bent zo kostbaar en zo waardevol in Gods ogen. Het is zo belangrijk voor jouw kinderen om te laten zien dat jij ook een geliefd kind bent van je Maker, dat je ze niet alleen liefde geeft, maar ook laat zien dat jij je geliefd voelt.

Stop daarom met vergelijken, en probeer niet steeds naar een andere moeder kijken. Je mag zijn zoals jouw Maker jou gemaakt heeft. Op jouw unieke manier moeder zijn voor jouw kinderen. Jouw plek innemen zoals alleen jij dat kunt. En wanneer je ergens tegen aan loopt, wees daar maar eerlijk over. Je hoeft niet perfect te zijn. Je mag gewoon zijn zoals je bent.

Als je deelt wat er bij jou van binnen speelt en dit niet langer voor je zelf houdt, dan zorgt dit voor verbinding met andere vrouwen en moeders en zal jij je minder alleen voelen. Samen als moeders er voor elkaar zijn. Om zo de kracht van kwetsbaarheid te ervaren, elkaar te bemoedigen, helpen en inspireren, van elkaar te leren. Ja, er gaat kracht uit van kwetsbaarheid. Juist in onze kwetsbaarheid wordt Gods kracht zichtbaar. In kwetsbaarheid ga je verbinding ervaren met anderen, omdat we allemaal tegen dingen aan lopen, bij niemand loopt het altijd en helemaal op rolletjes. Laat je niet langer weerhouden dat je als je moeder niet goed genoeg bent en dat een ander niet op jou of jouw verhaal zit te wachten. Maar reken af met deze leugens en groei in het besef hoe waardevol, kostbaar, geliefd en uniek jij als moeder bent, om kom zo tot bloei te komen! Lieve mama, draag je kroon en kom tot bloei!

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant