luisteren naar Zijn stem

luisteren naar Zijn stem

Nu in deze tijd waar alles stil is gezet door het coronavirus, en waar er veel angst en onzekerheid is, wil ik jullie vandaag bemoedigen met liefdevolle woorden van onze God. God die alles in Zijn hand heeft, ook nu. Nee, wat we meemaken is misschien niet altijd makkelijk, maar Hij is er wel bij. Hij geeft ons Zijn rust en vrede. Wat hebben we toch een grote en liefdevolle God, dat Hij zo werkt dat Hij je de woorden geeft precies op het moment dat je het zo nodig hebt. De dag voordat ik de eerste praktijkdag had voor mijn studie, las ik bemoedigende woorden die ik met jullie wil delen. Mijn gedachten waren die dag ‘ik ben niet goed genoeg, ik ben bang om te falen, ik moet het in een keer goed doen. Ik zal wel nooit een goede coach worden als ik alleen al door zo’n praktijkdag zo zenuwachtig word en bang ben om te falen.’

In de Bijbelstudie van Joyce Meyer las ik:
‘Het kennen van Gods liefde, zal ons bevrijden van onze angsten. Dit betekent niet dat we ons nooit angstig voelen, maar Gods liefde zal ons in staat stellen in ‘bangheid’ te doen wat we moeten doen. God is bij je! Hij zal je leiden. God houdt van je zoals je bent en zal niet minder van je houden als je fouten maakt. Het is Gods volmaakte liefde die elke keer weer de angst uitdrijft.’
Ik mag me laten vullen met Gods liefde. Hij is bij me, ook als ik onzeker ben of het me wel gaat lukken. Als ik bang ben om te falen en het voor mijn gevoel direct perfect moet. Als ik fouten maak, dat maakt voor Hem niet uit, dan nog houdt Hij van mij. Ik weet het wel, maar op het moment dat ik dat las werd ik helemaal warm van binnen en voelde ik Zijn liefde ook daadwerkelijk door me heen stromen.
Dan lees ik de Bijbelstudie van de Bible in one year ‘maak je niet druk, laat God zijn werk doen. God heeft alles in Zijn hand, Hij regeert. Wat we ook doen, het kan altijd verkeerd worden opgevat. We moeten gewoon het goede doen en ons geen zorgen maken over wat anderen hiervan denken. Als je doet wat Hij van je vraagt, geeft Hij je de kracht en wijsheid om dit te doen. Jezus zegt “Ik laat je niets doen wat niet bij je past. Blijf bij Mij en Ik leer je vrij en licht door het leven.’

Ook weer net die woorden die ik echt op dit moment zo goed kan gebruiken. Zo nodig is het om steeds weer te beseffen dat ik de dingen niet zelf onder controle hoef en kan houden, maar over mag geven aan God. Ik hoef me niet druk te maken, maar mag op Hem vertrouwen en me aan Hem overgeven. Hij is bij mij en bij jou, altijd, waar je op moment ook door heen gaat, met welke angst of moeite je ook te maken hebt. God is aan het werk en God zorgt voor ons. En wat is dat juist nu ook zo van toepassing, nu de hele samenleving bijna platligt vanwege het corona virus. Als mensen hebben we de dingen niet onder controle, maar God wel!

Tot slot las ik een prachtige mail van Powervrouwen:
‘God heeft voor een ieder van ons een mooi plan en elk puzzelstuk telt in Gods puzzel, of je nu een klein stukje of een groot stuk of een hoekstukpuzzel of een gewoon in het midden puzzelstuk bent. Maak het niet te groot, maar begin gewoon daar waar je bent met het ontdekken van Gods roeping voor jou. Denk ook niet te klein, als het Gods wil is en wanneer je biddend je weggaat, dan mag je geloven dat Hij zal voorzien. Geef het niet op. Jij voelt je misschien klein, maar God is een groot God en voor Hem is niets onmogelijk!’
Ook al zo’n bemoediging. Wat komen ook deze woorden binnen. God heeft een plan met ons leven en vol vertrouwen op Hem en samen met Hem mogen we op weg gaan, achter Hem aan. Voor mij is dat op dit moment mijn coachopleiding en het schrijven van mijn blogs voor Waardevol en Uniek en de zorg voor ons gezin. En hoe het in de toekomst zal gaan en wat ik in de toekomst met mijn opleiding ga doen, dat mag ik in Gods hand leggen en dat geeft echt zoveel rust.

Dankbaar ben ik voor de prachtige Bijbelstudies en hoe God spreekt en bemoedigt. Welke Bijbeltekst of woorden uit een Bijbelstudie of een lied hebben jou in de afgelopen periode geraakt of bemoedigt? 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant