mooie dochter je bent waardevol

mooie dochter je bent waardevol

Een tijdje terug liep ik samen met mijn man en onze jongste dochter met het syndroom van down in het bos. We liepen langs een bankje waarop een vrouw en een man zaten. Ik groette ze vriendelijk, maar liep wel door. Ineens hoorde ik de vrouw tegen me zeggen ‘wat heb je een mooie dochter.’ Wauw, die had ik niet zien aankomen, ik draaide me om zei ‘dank je wel’ en met een brede glimlach liep ik verder. Toen we terugkwamen van de wandeling moest ik ineens weer aan die vrouw op dat bankje denken, wat als ik tegen haar had gezegd ‘jij bent ook een mooie dochter, een mooie dochter van je Hemelse Vader?’ Ik heb dat niet gedaan, maar er was wel een verlangen in mij aangewakkerd om daarin vrijmoediger te worden, mede ook door het boekje Koninklijk en Krachtig van Esther Vorsterman. Zo mooi om haar verhalen te lezen en haar vrijmoedigheid hoe zij verteld over haar Hemelse Vader.

Ja, wat die voor mij onbekende vrouw over mijn dochter zei, dat zegt God ook over ons. We zijn Zijn mooie dochters. Mooi van binnen en buiten. Zo kijkt God naar ons, maar zo kijken we vaak niet naar ons zelf. Door Zijn liefde kijkt Hij zo naar ons. We zijn geliefd door Hem, door Jezus. We zijn Zijn geliefde dochter. Laat dat eens echt tot je doordringen. Je bent waardevol. Carianne Ros schrijft hierover in haar boek Je bent waardevol, het volgende ‘In Gods ogen ben jij waardevol. Je bent kostbaar en bijzonder. Je bent uniek. Je bent mooi gemaakt. Je bent Gods geliefde dochter en Hij houdt enorm veel van je. Als je het moeilijk vind om van jezelf te houden voor jezelf, doe het dan voor God en doet het voor de mensen om je heen. Heb het lef om op de stem van Jezus te reageren, die zegt: ‘Kom. Stap maar uit de boot en volg Mij. Jij zelf kunt niet op het water lopen, maar met je ogen strak op Jezus gericht, kun je alles aan. En hoe doe je dat? Door met Hem te praten (bidden), door Zijn Woord te bestuderen, door voor Hem te zingen en door je talenten in te zetten in Zijn koninkrijk. Hij zal je leiden met zijn stok en zijn staf, naar groene weiden en het vredige water. En al gaat je leven over bergen en door dalen: God is erbij. Hij laat je nooit in de steek. God heeft een prachtig plan voor jouw leven. Ik bid je toe dat je ogen open mogen gaan voor je eigen schoonheid en dat je hart zich zal oprichten naar je hemelse Vader, die jou ziet en kent en van jou geniet. Want jij bent waardevol!’

Wauw, wat een bemoedigende woorden van Carianne Ros. Jij bent zo mooi en waardevol. Gods geliefde dochter en Hij heeft een prachtig plan voor jouw leven. Wil jij ook met dit thema aan de slag? Met het besef dat je echt waardevol bent en hoe je het plan dat God voor jou heeft mag ontdekken? Zodat je vanuit het besef dat je waardevol bent, steeds meer mag zijn zoals Hij jou heeft bedoeld en je Maker daarmee eren! Je kunt je nog tot en met donderdag 1 oktober opgeven voor de 40 dagen challenge Ik ben waardevol.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant