op Jezus gaan lijken op jouw unieke manier

op Jezus gaan lijken op jouw unieke manier

‘Gaan we nu  een blik omhoog spel doen?’

Ja, dat lijkt me wel een goed idee.’ Als ik de trap af loop roep ik tegen mijn oudste dochter ‘pak de aluminiumfolie alvast maar.’
‘Geintje zeker?’
‘Nee hoor, lees maar wat er op het kaartje staat.’

En samen gingen we aan de slag met het maken van een gezichtsafdruk, door de aluminiumfolie tegen ons gezicht aan te drukken. Uiteraard moesten er wel even enge geluiden bij gemaakt worden en liep ik samen met onze jongste als gevaarlijke monsters door de kamer. Dan is het tijd om naar de verschillende afdrukken te kijken. Zo bijzonder. De één een grote neus, de ander een lang hoofd. Ja, we zijn allemaal anders. Iedereen is uniek. God heeft ons allemaal verschillend gemaakt. Dan luisteren we naar het lied ‘iedereen is anders.’
Ja, iedereen is anders, niemand is als jij. Iedereen is anders, ik ben ik en jij bent jij.
Wat hebben we toch een grote God die ons allemaal verschillend geschapen heeft en als je dan nadenkt over hoe veel mensen er op deze aarde leven en dát God al deze mensen allemaal uniek gemaakt heeft, dan maakt me dat stil.

Dan gaan we weer verder met het blik omhoog spel. De gezichtsafdrukken die we hebben gemaakt geven we door aan de ander die naast ons zit. Het is nog steeds onze gezichtsafdruk, maar met die van de ander over onze afdruk heen.
Zo mogen wij ook steeds meer op Jezus gaan lijken. We zijn uniek en naar Gods beeld geschapen. We zijn een spiegel van Hem. Zijn we dan perfect? Nee. In die spiegel zijn helaas barsten gekomen door verkeerde dingen die we doen. Als  je je hart aan Jezus hebt gegeven, dan kijkt God niet meer naar je fouten, maar ziet Hij Jezus in jou. Dankzij Jezus is de spiegel weer heel. We hebben Hem zelf nodig om steeds meer op Jezus te gaan lijken. Daarom sluiten we af met een gebed en een lied. Samen bidden we: dank U Heer, dat U ons allemaal zo verschillend heeft gemaakt. We zijn allemaal uniek, en mogen steeds meer op Jezus gaan lijken, met onze unieke gaven en talenten. We zingen daarom tot slot: Ik wil meer en meer op Jezus gaan lijken.

ik wil meer en meer
gaan lijken op Jezus
ik wil meer en meer
gaan lijken op Hem
ik wil meer en meer
gaan lijken op Jezus
ik wil meer gaan lijken op Hem
in alles wat ik ben
en alles wat ik doe
wil ik zijn zoals Jezus dat wil
dus ook op elk moment
en niet zo ‘af en toe’

toch merk ik telkens weer
dat ik het zelf niet kan
daarom geeft God zijn Heilige Geest
Hij helpt mij meer en meer
te leven naar Gods plan
zonder Hem was ik nergens geweest.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant