prijs God Hij geeft een hoopvolle toekomst

Prijs God Hij geeft een hoopvolle toekomst

‘Hoop en wanhoop horen beide bij dit leven. God wil niets liever dan dat jij in je wanhoop standvastig blijft en blijft verwachten dat Hij alles goed zal maken. Als je goed luistert dan hoor je in de verte al trompetgeschal van de Bruidegom die komt. Hij heeft beloofd dat Hij terugkomt. Hij heeft beloofd dat zijn kinderen dan echt thuis mogen komen op en een aarde die volmaakt goed zal zijn. Ja, de Bruidegom zal terugkomen. Wij leven in een gebroken, wachtende wereld. Wees in die gebrokenheid waakzaam en standvastig. In je wanhoop mag jij je blijven uitstrekken naar je Schepper. Maar vergeet je extra olie niet. Want die is nodig wanneer de roep komt: sta op! Vermoeide reizigers met reserve olie zullen binnenkomen in de feestzaal. Ze krijgen nieuwe kleren aan, een erekrans op hun hoofd en volop te eten en te drinken. Geef dus niet op. Het feest komt er aan!’ Een prachtige quote uit het boek met Liefde en Lef van Sarianne van Dalen.

Wat ben ik dankbaar voor de hoopvolle toekomst die Jezus doordat Hij uit liefde voor de wereld en voor mij persoonlijk, naar de wereld kwam, mij geeft. Ik mag onze kleine kinderen weer zien in de hemel of wanneer Hij terugkomt. En samen met hen en Jezus feestvieren. Maar ook nu al mag ik samen met mijn gezin het kerstfeest vieren, samen vieren dat Jezus geboren is. Dat Hij uit liefde naar deze wereld kwam en dat Hij weer komt. Ik schreef dit jaar dit kerstlied op de wijs van Nu zijt wellekome:

Kerst is ook voor jou, vier je met ons mee?
Dat Jezus van jou houdt. Jij bent oke.
Kerst is ook voor jou-ou, neem jij Zijn liefde aan?    
Geef Hem wat je hebt, ja geef Hem heel jouw hart.          
Een nieuwe start.

Een van mijn favoriete Bijbelteksten is Jeremia 29 : 11 waarin een hoopvolle toekomst ook wordt genoemd  ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven!’

Zo mooi om dat steeds opnieuw te mogen beseffen, dat God ons een hoopvolle toekomst wil geven. We mogen in de adventsperiode uitzien naar kerst, maar ook uitzien naar een hoopvolle toekomst waar we het Feest met een hoofdletter mogen vieren. Na de tekst uit Jeremia 29: 11 staan de woorden ‘Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden. Hier spreekt uit dat God wel van je vraagt dat je je naar Hem moet uitstrekken en je je extra olie niet moet vergeten. Het is niet zo dat God tegen iedereen vrijblijvend zegt Ik geef jou een hoopvolle toekomst. Hij vraagt wel van je dat jij je leven aan Hem overgeeft, dat je Hem zoekt en Hem groot maakt met jouw leven, dat je Hem jouw hart geeft. Je mag Hem prijzen! Op jouw plek, op de manier die onze Schepper in jou heeft gelegd.

Zullen we samen in de adventstijd God prijzen en aanbidden? Hij die ons een hoopvolle toekomst geeft!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

 1. Dank je wel voor deze bemoediging!
  k zal zingen voor de HEER,
  zingen uit ontzag voor hem.
  Ja, ik wil zo lang ik leef
  hem bewonderen, mijn God,
  hem bezingen, heel mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant