prijs God Hij geeft een hoopvolle toekomst

samen zingen Jezus is overwinnaar

Waar U verschijnt, wordt alles nieuw.
Want U bevrijdt en geeft leven.
Elke storm verstild door de klank van Uw stem.
Alles buigt voor Koning Jezus.

U bent de held die voor ons strijdt.
U baant de weg van overwinning.
Elke vijand vlucht, ieder bolwerk valt neer.
Naam boven alle namen, Hoogste Heer.

Voor eeuwig is Uw heerschappij.
Uw troon staat onwankelbaar.
Ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote Naam.
Jezus, Overwinnaar!

Wauw, wat was het een gaaf en echt kippenvel moment om samen met heel veel andere christenen gistermiddag om 13 uur dit lied te zingen. We zongen dit samen als gezin, en daarna ging ik bidden, bidden dat mensen juist nu in deze periode van angst en onzekerheid, met hun angst weer naar God toe gaan. Bidden voor het corona virus, dat de verspreiding niet zo snel zou gaan. Bidden dat mensen beseffen dat we mogen buigen voor Koning Jezus. Hij is het die alles overwint, ook het corona virus.

Heel eerlijk was ik er twee weken geleden nog niet zoveel mee bezig, en dacht ik dat het veel te veel werd overdreven. De situatie van de vluchtelingen op Lesbos en kamp Moira hielden me meer bezig, met het corona virus zou het wel los lopen dacht ik, een gewone griep. Maar dat is nu wel anders. Het komt nu steeds dichterbij, maar ik wil me niet laten beheersen door angst. Nee, het geeft rust te weten dat God alles in Zijn hand heeft. Ook al begrijp ik niet waarom dit allemaal gebeurd en dat we door het corona virus niet naar de kerk konden gaan, toch mag ik weten dat Hij elke storm laten verstillen door de klank van Zijn stem. Eigenlijk had ik vandaag een blog ingepland over de lijdenstijd, met als onderwerp ‘In jouw pijn er voor een ander zijn.’ Niet wetende dat dit op dit moment zo actueel zou zijn, om na te gaan hoe we er juist in deze periode echt voor elkaar kunnen zijn. Komende donderdag kun je deze blog alsnog lezen. Misschien kunnen we er niet meer fysiek voor de ander zijn, door de ander een knuffel te geven om op die manier te bemoedigen, maar wel geestelijk, elkaar bemoedigen en voor elkaar bidden, want wat gaat er kracht uit van gebed.

Wat vond ik ook mooi om te zien hoeveel initiatieven er kwamen toen bekend werd dat de kerkdiensten niet door konden gaan. Wauw, zo mooi om te zien hoe Gods Geest werkt. Wat er ook gebeurd, Hij kan alle dingen doen meewerken ten goede. Zullen we Hem vragen om rust en kracht juist in deze periode van angst en onzekerheid? Zijn liefde wint elke strijd. God heeft en houdt alles in Zijn hand. Zie onze God. Juist nu mogen we opzien naar Hem. En weer teruggaan naar de kern. In de rust en stilte luisteren naar Zijn stem. Zijn stem vol liefde. Juist in deze periode richting Pasen echt beseffen wat Jezus voor ons gedaan heeft uit liefde. Hij heeft de dood overwonnen! Jezus is overwinnaar.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

  1. Ik herken zo wat je schrijft, Hij doet alles meewerken ten goede zegt de Bijbel, ook hier zal Hij iets goeds uit doen voortkomen.
    Wat hebben we het nodig als natie, als wereld terug te keren naar God.

  2. Ik had geschreven over angst maar nee dat bedoelde ik absoluut niet…..gisteren met het meezingen ( ik woon alleen) voelde ik zo enorm de nabijheid van Hem dat het me echt emotioneel maakte wat bijzonder. Ook in deze periode is Hij er en Hij regeert over alles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant