smoesjes om je kroon niet te dragen

Welke smoesjes heb jij om jouw kroon niet te dragen? Voel jij je niet goed genoeg, heb je geen tijd? Draag jij jouw kroon al?

Ik mijn kroon dragen? Nee hoor, nu nog niet. Dat kan ik niet. Ik ben niet goed genoeg. Ik moet eerst nog met mijn verleden aan de slag, dat heb ik nog steeds niet helemaal verwerkt. Ik heb geen tijd om mijn kroon te dragen. Zo’n kroon is zo zwaar. Waarom zou ik een kroon dragen? Ik ben toch geen klein prinsesje meer?  Toch nergens voor nodig? Ja, waarom draag je eigenlijk een kroon?

Waarom willen we onze kroon niet dragen of onze plek niet innemen als geliefde Koningsdochter? Welk smoesje heb jij om je kroon niet te hoeven dragen?

Smoesjes? Nee hoor ik heb geen smoesjes. Ik draag mijn kroon al lang en ik weet al lang dat ik een geliefd Koningskind ben. Mijn kroon draag ik wel en ik neem mijn plek wel in als geliefd Koningskind. Maar als je heel eerlijk naar jezelf kijkt, draag jij dan echt iedere dag de kroon die Jezus aan jou heeft gegeven? Ja, de kroon die Jezus aan jou gegeven heeft, niet je eigen kroon. De kroon die Jezus jou geeft is namelijk een hele andere kroon dan die je zelf opzet.

Waarom is het zo belangrijk om te beseffen dat je als geliefde Koningsdochter je kroon mag dragen?

Een kroon dragen heeft alles te maken met je plek innemen als geliefde Koningsdochter en laten zien dat je een Koningsdochter bent. Jezelf laten zien. Je niet langer verstoppen. Maar jezelf laten zien. Je niet langer verstoppen, maar laten zien dat je een Koningsdochter bent. Niet pas op het moment dat jij denkt dat jij er klaar voor bent. Nee, nu al.

Jezelf niet langer verstoppen achter de smoesjes dat je het niet kunt, er nog niet klaar voor bent of dat je niet weet hoe. Jezus geeft jou een kroon, nu al, midden in jouw pijn en midden in je vragen.

Vlak voor de opname van de aflevering draag je kroon, waarin ik zelf mijn verhaal zou delen en iets zou vertellen waarom het voor mij belangrijk is om mijn kroon te dragen, voelde ik mij heel onzeker. Mijn gedachten waren ‘moet er nu echt een speciale aflevering over jou gaan, omdat jouw bedrijf drie jaar bestaat? Doe toch niet zo overdreven, het gaat toch niet om jou?’

Deze gedachten waren niet helpend en mijn onzekerheid werd eerder meer dan minder. Ik had de neiging om er tegen te vechten en te zeggen, ‘maar ik mag er zijn en mag mezelf laten zien. Mijn plek innemen als geliefde Koningsdochter.’ En ja dat klopt ook.

Maar direct daarmee komen zonder te doorvoelen waarom ik mij onzeker voelde of waarom datgene in mij zo veroordelend was, was niet helpend. Wat wel helpend was, was om mijn onzekerheid er te laten zijn, maar ook die stem in mij die zo veroordelend was. Beide stemmen in mij er te laten zijn, ze te laten merken dat ik ze zag. Niet langer tegen mezelf te vechten, maar te laten zijn wat er is. En daarover gaat juist ook het gesprek die je hier kunt bekijken over het dragen van mijn kroon.

Ik liet mij niet leiden door de veroordelende stem in mij en ook niet door het onzekere in mij. Ik liet me niet tegenhouden door mijn eigen smoesjes om mijn niet kroon te dragen en mezelf niet te laten zien. Dit lukte me niet in eigen kracht. Ik heb biddend om kracht gevraagd. En dat is wat jij ook mag doen wanneer jij merkt dat jij smoesjes hebt om je kroon niet te hoeven dragen.

Jouw kroon hoef je niet in eigen kracht te dragen. Je mag beseffen dat jij je kroon van Jezus krijgt, Hij zegt een kroon op jouw hoofd, zodat je weer gelooft dat je waardevol bent en door Hem wordt gekend. Draag je kroon maar in de kracht van de Heilige Geest.

Jij bent een geliefde Koningsdochter, zo mag je naar jezelf kijken, door Jezus liefdevolle ogen. Maar Zijn liefde mag je vervolgens ook uitdelen naar de mensen die God op jouw pad brengt.

Wanneer jij merkt dat jij smoesjes hebt om je kroon niet te hoeven dragen, vraag dan maar aan je Maker, de Koning der Koningen, of Hij jou wil helpen, door de kracht van de Heilige Geest om jouw kroon te dragen.

Wil jij je niet langer weerhouden door smoesjes om je kroon te dragen? En wil jij leren hoe jij jouw plek mag gaan innemen als geliefde Koningsdochter en hoe jij jouw kroon mag dragen, dan ontmoet ik jou graag!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant