stilstaan bij Jezus pijn

Stilstaan bij Jezus pijn

Hij werd overvallen door doodsangst, maar bleef bidden; zijn zweet viel in grote druppels als bloed op de grond, kun je lezen in Lucas 22: 44.

Jezus pijn. Wat moet dat voor Jezus geweest zijn, toen hij in de hof van Getsemane aan het bidden was en bloed zweette. Hij werd zelfs overvallen door doodsangst, lees je in datzelfde vers. En dan het kruis. Wat heeft Hij veel geleden toen Hij daar aan het kruis hing. Voor jouw pijn. Voor mijn pijn. Voor onze pijn.

Laat dat eens echt tot je doordringen. Als jij pijn voelt, als je je eenzaam voelt, verdrietig of onzeker. Voor al die pijn hing Hij daar.

En dan de pijn van de mensen die nu te maken hebben met het coronavirus, in Nederland, Italie, wereldwijd, de mensen op Lesbos, wat voor pijn dan ook maar. Jezus heeft alle pijn op zich genomen. De pijn van alle mensen. Wat moet dat een intense pijn zijn geweest.

Zo intens. Ik kan het niet bevatten.

Deze week is het de stille week voor Pasen. Een bijzondere stille week, waar het ook stil is op de straten. Ik wil je uitdagen om elke dag een moment te nemen om echt stil te zijn. Stil zijn en stil staan bij Jezus pijn. Hij deed dit voor jou en voor mij, voor onze pijn.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant