tot zegen zijn

tot zegen zijn

Laat al mijn werk gezegend zijn en geef mijn arbeid zin. Laat in mijn huis Uw vrede zijn en zegen mijn gezin.

Laat al mijn werk tot zegen zijn, voor mensen om mij heen. Laat in mijn hart Uw vrede zijn en werk Zelf door mij heen.

Laat al mijn werk geheiligd zijn, een dienst tot eer van U. Laat mij oprecht integer zijn; een spiegelbeeld van U.

Wat een prachtig lied van Sela en wat een prachtige opbouw. Het begint met een vraag om een zegen over je werk en je gezin, dat wat je doet echt zin heeft, dat je van betekenis mag zijn. Je bent waardevol en datgene wat je doet mag zo ook van waarde zijn. En dat begint al in je gezin, daar mag vrede en zegen zijn. Vervolgens mag je tot zegen zijn voor de mensen om je heen en mag je vragen of God zelf door jou heen mag werken. Dat jij datgene mag doen waardoor Zijn liefde zichtbaar wordt in de levens van de mensen om je heen. En vervolgens vraag je of je werk geheiligd mag zijn, dat het echt tot eer van God is. Dat je Hem mag weerspiegelen. We zijn tenslotte zijn evenbeeld.

Je mag eerst Zijn zegen ontvangen, om vervolgens ook tot zegen te zijn. Je mag steeds meer op Jezus gaan lijken, een spiegelbeeld zijn van Hem. Je bent de ander tot zegen wanneer je steeds meer het spiegelbeeld van Jezus wordt.

Het is niet altijd makkelijk om een ander tot zegen te zijn. Het begint dan ook niet voor niets met dat je God eerst om een zegen mag vragen voor jezelf, om zo die persoon te worden zoals Hij je heeft bedoeld. En als je steeds meer wordt zoals Hij jou heeft bedoeld en het plan leeft dat Hij met jouw leven voorheeft, dan wordt je automatisch al tot zegen voor de ander. Dan wil je die zegen niet meer voor jezelf houden, maar dan wil je uitdelen van de zegen die je van je Maker hebt ontvangen.

Het blijft nodig om steeds opnieuw naar Hem toe te gaan. Je mag je plannen biddend in Zijn handen leggen. Heer, mag ik dit gaan doen voor U? Is dit wat U wilt? En dan vervolgens steeds opnieuw leren om je eigen plannen los te laten en ze in Zijn handen leggen. Dan mag je rust ervaren. Zelf merk ik ook dat er minder zegen rust op mijn plannen wanneer ik het allemaal zelf onder controle wil houden. Als ik loslaat en mijn plannen in Zijn handen leg, ervaar ik rust en kan ik er nog meer van genieten. Het helpt me ook om er op een meer ontspannen manier mee om te gaan, omdat het niet van mij afhangt. Dat geeft rust, lucht en ruimte. En vanuit die rust wil ik tot zegen mogen zijn voor de mensen om mij heen.

Ik merk dan ook echt verschil wanneer ik de dag wel of niet ben begonnen met een moment van stilte door te beseffen dat het niet om mij gaat en mijn plannen, maar om Zijn plan en daarna luister naar het lied gebed voor de werkdag. Zo fijn dat we Hem om een zegen mogen vragen en zo tot zegen te mogen zijn. Als iets Gods plan is, dan komen de dingen op Zijn tijd. Ik mag gewoon doen wat Hij van mij vraagt: er zijn voor mijn gezin en de mensen om me heen en zelf goed in balans zijn, door bewust tijd te nemen voor mezelf. Door te genieten van de dingen die ik doe en datgene te doen waar ik energie van krijg. Om zo steeds meer te worden zoals Hij mij heeft bedoeld en met mijn talenten tot zegen zijn voor de ander.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant