uitslag bloghop vertrouwen

uitslag bloghop over vertrouwen

Kijk op. Laat los. Vertrouw op Hem. Wat blijft het lied ‘u geeft rust’ toch een prachtig lied, dat we door alles heen omhoog mogen kijken. Juist nu in deze bizarre tijd. God is bij ons. Hij geeft rust. We mogen op Hem vertrouwen, ook al begrijpen we de dingen niet.

Vertrouwen. In september en oktober was dit het thema van de bloghop voor christelijke bloggers en vroeg ik de deelnemers waar zij aan moesten denken bij het woord vertrouwen.
De eerste inzending ging over vertrouwen bij een sollicitatieprocedure. Wat zijn er veel mensen die in deze tijd door de gevolgen van het coronavirus hun baan verliezen, wat is het dan moeilijk om juist dan toch te vertrouwen. Alex van de christelijke vacaturebank schreef hierover ‘ik was de wanhoop nabij en richtte mij tot God: wij mij Uw weg. (..) Op God vertrouwen: dat is niet altijd makkelijk. Gelukkig heb ik steeds mogen ervaren dat God voor ons zorgt en ons geeft wat wij nodig hebben.’ Dank je wel Alex voor jouw getuigenis dat je in jouw sollicitaties echt hebt mogen ervaren dat God ons geeft wat wij nodig hebben, al is vertrouwen niet altijd makkelijk.

Hans Wesselius schreef over God vertrouwen is samenwerken. Hij schrijft hierover ‘We horen en zingen dat we ons vertrouwen op God moeten stellen. Maar hoe vaak verwachten we niet dat God ons helpt op onze manier? En toch.. dan ken je God niet! Hij geeft ons niet altijd wat wij vragen, maar wel wat goed voor ons is.’ (…) Op God vertrouwens is Hem alles in handen geven, ook al lijkt het nog zo klein. De oplossing van onze problemen is een soort van samenwerking tussen God en mens. God wil en zal voorzien in de noden van Zijn kinderen. Maar Hij weet beter dan de mens zelf wat het beste is voor hem of haar. Hij weet ook wat ieder van ons zelf beschikbaar heeft. Als christenen dat aan God overgeven in vertrouwen dat Hij er iets moois van maakt, dan is dat de samenwerking in de relatie die ook God voor ogen heeft. Dat vertrouwen is ook wat ik iedere medemens van harte gun. Ik hoop dat ook jij je door God zult laten leiden om meer en meer in jouw bestemming te (gaan) leven.’ Dank je wel voor deze bemoedigende woorden Hans, dat we steeds meer mogen vertrouwen, samenwerken met God zodat we steeds meer in onze bestemming gaan leven.

Anja van een hart onder de riem, schreef een bemoedigende blog over Gods eeuwige armen ‘De eeuwige God is voor u een woning, en onder u zijn eeuwige armen. Dit wordt gezegd tegen Israël, maar zoals jullie al wel weten, geloof ik dat alle woorden van God ook ons kunnen bemoedigen. God kan en wil ze ook nu nog gebruiken voor jou en mij. (…) Ik hoef maar 1 ding te doen en dat is mijn vertrouwen stellen op Jezus Christus en dichtbij Hem blijven. Dan heb ik niets te vrezen. En dat geldt ook voor jou.’ Dank je wel Anja voor deze prachtige en bemoedigende blog over Gods eeuwige armen die om ons heen zijn, maar dat we wel op Hem moeten vertrouwen.

Lineke van kostbaar en geliefd, schreef in een eerlijke, kwetsbare blog dat vertrouwen niet een standaard instrument is wat ze in haar gereedschapskist heeft, maar dat Jezus het haar steeds opnieuw wil geven, als een geschenk. ‘Bij iedere uitdaging mag ik het opnieuw leren of wordt het me gegeven. Het geschenk van vertrouwen. Want uit mezelf heb ik dat niet. Ik ben van nature een angsthaas. Totdat ik naar de liefdevolle Ogen kijk en de rustige Stem hoor Die boven het gedruis van de wilde golven uit komt. “Mijn lieve kind, Ik ben bij je. Het komt goed. Houd vol.” Hij loopt naar mijn bootje, tilt me er uit en neemt me in Zijn armen. Met angst en al. En ik? Ik mag schuilen en uithuilen en samen met Hem verder gaan.’ Dank je wel Lineke, voor deze eerlijke, kwetsbare, maar vooral ook bemoedigende blog!

Elya schreef een blog over like a lion. ‘En omdat Hij met mij is, en ik elke dag leef vanuit dat diepe besef dat God altijd met mij meegaat, wat ik ook mee maak, hoe ik mij ook voel, voel ik mij geborgen in Hem en kan ik samen met Hem vechten als een leeuw en zal ik samen met God de reuzen in mijn leven verslaan! Ik weet niet hoe het met jou zit maar als ik ergens voor ga dan ga ik er ook voor de volle 100 procent voor. Zo zit ik in elkaar. En met God aan je zijde kun je er voor 100 procent voor gaan. God gaat er zelfs voor de volle 100 procent voor om je te helpen. Met Hem ben je verzekerd van een veilige aankomst aan de andere kant van de brug. Dus geef vol vertrouwen, vol gas, en zorg dat je aan de overkant van de brug komt!’ Dank je wel voor deze ‘brullende’ passievolle blog om er echt voor te gaan en in vol vertrouwen ons over te geven aan onze Maker.

De laatste inzending is van Kin Wei met zijn blog over homeopatisch vertrouwen, waarin hij schreef en oproept ‘De slaapverwekkende kerk–of homeopathische kerk–heeft het evangelie en alle aanstootgevende waarheden in de bijbel afgezwakt en verzacht om iedereen tevreden te houden. Vertrouw niet op dit homeopathische evangelie. De waarheid mag niet verdund worden. Vertrouw op de onverdunde waarheid: Jezus Christus–Heer over de dertig, de honderden en allen.’ Dank je wel voor deze blog die mij laat nadenken.

En dan nu aan mij de taak om uit deze prachtige, inspirerende, prikkelende en bemoedigende blogs een winnaar te kiezen. En de winnaar is geworden Hans Wesselius met zijn blog God vertrouwen is samenwerking.

Hans, gefeliciteerd jij hebt deze bloghop gewonnen, aan jou de eer om een nieuw thema te bedenken voor de maanden november en december. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant