unieke man Gerald Troost

unieke man Gerald Troost

Vandaag staat in de schijnwerpers gospelartiest Gerald Troost.

‘Sommige dingen gaan gewoon vanzelf, dat zit gewoon in je bloed. Dat ontstaat vanuit je jeugd. Voor mij was en is dat muziek’ zo begint Gerald te vertellen, om vervolgens zijn verhaal te delen. ‘Op 4 jarige leeftijd kreeg ik blokfluit les van mijn vader. Daarna kreeg ik les van Ralph van Manen, dat is toch wel wat anders dan de blokfluitlessen van je vader. Hij heeft mij echt geïnspireerd en mijn passie aangestoken voor de populaire muziek. Al snel bleek dat het schrijven van liedjes ook echt wat voor me was. Op mijn 15e heb ik mijn eerste liedje ‘steeds dichter bij jou’ geschreven en opgenomen. Dit liedje had ik geschreven voor mijn vriendin Nelinda, waar ik smoorverliefd op was.  Op mijn 17e kwam mijn eerste cd uit. Gedreven als ik was had ik het geld voor het maken van die eerste cd zelf bij elkaar gespaard. Ik ben naar de studio gegaan en heb vijf liedjes opgenomen. Uiteindelijk heb ik zelfs 500 cd’s verkocht. Daarna was er een platenmaatschappij die in mij ging investeren. In de begin periode wilde ik vooral scoren en ben ik bij 3fm, yorin, en radio 2 geweest.’

Dan vervolgt Gerald ‘op een gegeven moment wilde ik dicht bij mijn hart blijven. Waar mijn hart vol van is, daar stroomt de mond van over. Dat wat ik belangrijk vind, daar schrijf ik over. Ook wilde ik samen met Nelinda onze naam waarmaken en mensen bemoedigen. Mensen hoop geven en ze inspireren met woorden en muziek, zodat ze aangeraakt worden door Gods liefde. Sinds kort is het mogelijk om na afloop van een concert voor je te laten bidden. Dat zorgt voor extra diepte, er worden snaren geraakt die ik zelf niet kan raken, maar  God wel door Zijn liefde.’

Op de vraag wat Geralds favoriete liederen zijn antwoordt hij ‘Mijn eerste liedje springt er echt voor mij echt uit, zo’n eerste liedje dat blijft altijd bijzonder, zeker ook omdat ik die speciaal voor Nelinda schreef. En dan het liedje ‘Thuis’ dat schreef ik nadat mijn broertje was overleden. Het lied 100% over het lijden van Jezus, blijf ik ook een mooi lied vinden, maar zo zijn er nog zoveel mooie liedjes. Al zijn er ook liedjes bij, waar ik achteraf minder blij mee ben. Ik schrijf liedjes over dingen die me raken, mooie dingen of minder mooie dingen. Daar ga ik dan over nadenken en op broeden en daarna probeer ik dat te vangen in muziek, in woorden en een lied. Liedjes schrijven is een artistieke manier van jezelf uiten, dat zit gewoon in je bloed.’

‘Volgend jaar is het 20 jaar geleden dat mijn eerste single uitkwam. Dat gaat groots gevierd worden in de Basiliek in Veenendaal, met bevriende muzikanten, zangers en sprekers. Er komt dan ook een jubileum album uit, een dubbel cd met als titel ‘Grijs gedraaid’. Mijn vrouw kwam met dit idee, wijzend op mijn uiterlijk, maar ik hoop ook dat de meer dan 150 liedjes die ik in afgelopen 20 jaren heb geschreven letterlijk zijn grijs gedraaid en dat mensen er door zijn geraakt.’

‘In de laatste jaren heb ik ook bewust een aantal nummers geschreven die gebruikt kunnen worden voor gemeentezang. Ook dat vind ik mooi om te doen. Zo is het lied Hemelhoog, dat ik heb geschreven, dit jaar opgenomen in de opwekkingsbundel. Bijzonder als je dan in gemeentes komt en je je eigen lied hoort zingen. Al blijf ik ook gevoelige, pastorale liedjes schrijven, dat past ook bij me.’

‘Ik luister zelf ook vaak muziek, het bemoedigt en inspireert mij om zelf ook weer om te gaan schrijven. Ik ben altijd groot fan geweest en nog steeds van M.W. Smith, maar ook van Ralph van Manen, wat heeft hij een prachtige stem. Er zijn nog wel meer zangers die me inspireren, maar dit zijn wel de twee die er voor mij uitspringen. Als ik een mooie worship song luister, dan kan ik soms vol schieten van ontroering. Ik ervaar God dan heel dichtbij. Dit ervaar ik ook wanneer ik bezig ben met het voorbereiden van een preek en ik uit de Bijbel lees en bid. Samen op pad met mijn vrouw en kinderen, of wandelen en fietsen in de natuur is ook iets waar ik intens van kan genieten.’

Gerald wil jou tot slot een Bijbeltekst uit Spreuken 3 meegeven ‘Betrek God in alles wat je doet, dan zal Hij je paden rechtmaken. Betrek God in je mooie momenten, maar ook de minder mooie momenten. Bid en spreek tot God, heb omgang met Hem op een vertrouwelijke manier. Laat Hem je leven leiden, dan zal Hij je paden rechtmaken. Dat is niet altijd makkelijk, maar als je terugkijkt, kun je zien dat God er bij was en dat Hij je op de juiste paden heeft geleid.’

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant