unieke vrouw Christien van Olst

unieke vrouw Christien van Olst

fotocredits: Hanneke Bloem Fotografie

Vandaag staat de stralende vrouw Christien van Olst in de schijnwerpers. Christien begint haar verhaal te vertellen ‘Ik ben als meisje van 15 maanden geadopteerd uit India, en die eerste 15 maanden van mijn jonge leven waren niet makkelijk. Samen met mijn man en onze oudste zoon ben ik in 2005 weer naar India geweest en zijn we bij een vergelijkbaar kindertehuis geweest. Ik zag die kinderen zitten en het leek net of ik mijzelf als klein meisje er tussen voelde zitten. Deze reis heeft me goed gedaan, het voelde dat het laatste puzzelstukje nu klopte en de puzzel compleet was.’

Dan vervolgt Christien ‘Na mijn HBO-V opleiding ging ik als verpleegkundige werken, en na de geboorte van de kinderen in de thuiszorg. Omdat ik een HBO-V opleiding had gedaan werd ik vaak gevraagd voor leidinggevende taken, dit was soms lastig te combineren met mijn gezin. Ik wilde eigenlijk gewoon met mensen bezig zijn. Waar ik vooral van genoot, waren de gesprekken waarbij ik echt de diepte in kon gaan en die ander echt zien. In november 2017 liep ik vast. Ik was bij iemand uit mijn kring en zij vroeg mij aan het einde van de avond ‘Gaat het wel goed met je?’ Die vraag was de druppel. Ik kon niet meer en de dag erna kon ik alleen maar huilen. Ik heb me toen ziekgemeld. Een lang persoonlijk proces volgde, met ook weer het verwerken van mijn adoptie verleden. Maar ook andere pijnpunten kwamen boven. Mijn vader, schoonvader en een zwager die we veel te jong moesten afstaan aan de dood. Er was zoveel wat ik diep had weggestopt. Bezig zijn was 37 jaar lang mijn overlevingsmechanisme geweest. Wanneer je bezig bent, hoef je niet stil te staan en te voelen. Want voelen doet pijn. Nu ik zo keihard werd stil gezet, moest ik wel voelen. In het begin van deze periode was ik erg angstig, ook al wist ik dat God de grond onder mijn bestaan was. Maar wat nu, als ik ook door deze grond heen zou zakken. Wat hield ik dan over, helemaal niets.  Ik heb daarom contact gezocht met iemand uit de gemeente. We zijn toen een gebedstrio gestart om voor elkaar te bidden. Dat gaf mij zoveel rust. De kracht van gebed is zo groot, dat ervoer ik iedere keer weer. Ook ervoer ik dat God altijd de grond onder m’n bestaan blijft. Wat ik ook moet verliezen in het leven.  In dat jaar heeft een Bijbeltekst uit Jesaja 43 veel voor mij betekent, ‘als je door het water heen moet, zal Ik bij je zijn. Als je rivieren oversteekt, zul je niet verdrinken. Als je door vuur loopt, zul je niet verbranden. De vlammen zullen je geen pijn doen. Want Ik, de Heer ben jouw God, en Ik zal je bevrijden. Jij bent heel belangrijk voor mij, je bent heel veel waard.’ Iedere keer als ik voor mijn gevoel dreigde onder te gaan, kwam deze tekst weer voorbij. Dat zag ik echt als een zegen van God. Die tekst werd een houvast, waar ik mij aan vast mocht klampen.

Je geliefd voelen is voor Christien echt een thema ‘Ik hou van iedereen, maar van mezelf, dat is mijn grootste worsteling. Toen ik naar een dag van Vaderhart ging, waar Arie de Rover sprak, kwamen de woorden God houdt echt zielsveel van jou, ineens zo binnen. Vanaf die tijd zei ik op de momenten dat ik mij onzeker voelde steeds opnieuw tegen mezelf ‘Je bent geliefd. Geliefd door God.’ In plaats van me te laten beheersen door mijn gedachtes ‘ik ben niets waard, ik mag er niet zijn’. Door er voor te kiezen die woorden hardop over jezelf uit te spreken, kun je de negatieve stemmen de kop in drukken. In een Bijbelstudie van Beth Moore las ik ‘‘Je kunt er voor kiezen om de ballast uit je verleden terug te geven daar waar het hoort.’’ Dat vind ik zo mooi, jij kunt daarin een keus maken. Wil je altijd slachtoffer blijven voelen van je verleden? Of kies je er voor om in je kracht te gaan staan? Overkomen de dingen je, of kies je er voor om God er in te betrekken? In je blijdschap maar ook in je verdriet. Natuurlijk blijven je pijnpunten, maar tegelijk mag je beseffen dat je kostbaar bent in Zijn ogen, en dat God jou wil  helen en genezen.’ 

Dan vertelt Christien weer verder over haar persoonlijke proces ‘Na een jaar ziekte zag ik het niet zitten om weer in mijn oude baan terug te keren, ook omdat het niet helemaal meer bij me paste. Daarom besloot ik mijn baan bij de thuiszorg op te zeggen. Het was goed, ik had er veel voor gebeden en wist God is bij me, ook nu. Ik ging echt op Zijn rots staan en vroeg in vertrouwen op Hem ‘laat me maar zien waar en voor wie ik iets mag betekenen.’
Een week nadat ik mijn baan had opgezegd, werd ik in de kerkelijke gemeente waar ik lid van ben gevraagd of ik iets wilde betekenen in het pastoraat en dan specifiek voor vrouwen. Zo bijzonder hoe God dit had geleid. Datgene waar mijn hart ligt, dat mocht ik nu ook daadwerkelijk gaan doen.’

Christien vervolgt enthousiast ‘Daar bleef het niet bij. Ik kreeg contact met Hanneke van de opleiding Kleur en Stijl. Als kind vond ik het al heerlijk om met mijn moeder mee te gaan naar de stoffen winkel. Ik genoot dan vooral van al die prachtige kleuren. Hoe meer ik me verdiepte in de opleiding, hoe enthousiaster ik werd. Ik besloot een sprong in het diepe te nemen, en de opleiding te gaan volgen, om uiteindelijk zelfstandig kleur, kleding en stijladvies te kunnen gaan geven. Door de opleiding leerde ik hoe je door middel van jouw juiste kleur en persoonlijke kledingstijl, je karakter enorm kan onderstrepen. Waardoor je zowel van buiten als van binnen, meer kan gaan staan voor wie je bent. Met name het psychische effect daarvan, boeit mij enorm. Veel vrouwen zijn ten diepste erg  onzeker. Over hun uiterlijk en of ze wel goed genoeg zijn. Door de dingen die ze meemaken, vormen ze zich een beeld van zichzelf, wat niet altijd klopt met de werkelijkheid. Maar vrouwen hebben ook een kracht in zich, waar ze zichzelf niet altijd bewust van zijn. Direct na mijn studie heb ik mij daarom ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder de naam Sunita Stijladvies, Sunita is namelijk mijn Indiase naam. Ik vind het een uitdaging om als coach de mooie eigenschappen die elke vrouw in zich heeft, naar boven te halen, zodat ze weer gaat stralen.’

Christien wil jou tot slot mee geven ‘Kies ervoor om op jouw eigen plek te gaan stralen en kijk niet langer naar die andere vrouwen die er voor jouw gevoel veel stralender uitzien dan jou, maar kies ervoor om je te laten vullen met Gods waarheid en geloof echt dat je Zijn geliefde dochter bent. Hij heeft jou aangenomen en houdt zoveel van jou. En vanuit dat diepe besef dat je geliefd bent, komt dat stralen vanzelf.’

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant