unieke vrouw Jeanet Visscher van visible Younique

Deze week is het de ‘Week van de Loopbaan’, daarom staat in de rubriek: uniek doen wat bij je past, in de schijnwerpers Jeanet Visscher van Visible Younique.

Jeanet geeft deze week een speciale korting op de prijs van een loopbaantraject (je leest er hieronder meer over).

Benieuwd hoe dit gesprek met Jeanet ging? klik dan hier voor een kort filmpje.

jeanet foto

Begin 2012 werd er bij ABN AMRO Verzekeringen waar Jeanet toen werkte, een reorganisatie doorgevoerd. Hierdoor kwam de functie van Jeanet te vervallen. Jeanet heeft dit moment aangegrepen om haar droom te gaan verwezenlijken. Wil je weten wat haar droom was? Lees dan snel verder.
Jeanet begint te vertellen:
“Vóórdat ik hoorde dat mijn functie kwam te vervallen, was ik al aan het rondkijken naar wat anders, omdat ik het niet echt meer naar mijn zin had. Door de reorganisatie heb ik de tijd genomen om bij mezelf na te gaan welke richting ik graag op wilde met mijn werk en mijn leven. In mijn werk bij de Rabobank en bij verzekeringsmaatschappijen, vond ik het altijd erg leuk om mensen te adviseren en verder te helpen met hun wensen en vragen. Ook heb ik altijd met veel plezier nieuwe collega’s ingewerkt en begeleid.
Tijdens een cursus praktische coachingsvaardigheden merkte ik dat ik het coachen ook erg leuk vond, en dat ik hier talent voor had. Ik wilde daar meer mee doen en besloot een opleiding tot coach volgen. Ook hier genoot ik van en ik kwam helemaal tot mijn recht. Nadat ik de opleiding tot coach had afgerond, heb ik nog weer een jaar in loondienst gewerkt en het coachen naast mijn werk gedaan. Toen mijn jaarcontract afliep, heb ik besloten helemaal voor het coachen te gaan en nog een specialisatie als loopbaancoach te doen. Ik heb daarom vorig jaar een aanvullende opleiding voor Loopbaan- & Talentcoaching gedaan.
Naast (loopbaan)coaching, wilde ik ook graag iets met kleur- en stijladvies doen. Ik heb zelf een aantal jaren terug een kleur- en stijladvies gehad en het was voor mij altijd al een droom om zo’n advies ook aan anderen te kunnen geven. En het leuke is dat coaching en kleur-en stijladvisering veel meer met elkaar te maken hebben dan veel mensen denken.”
Op 4 april 2016 was het eindelijk zo ver, Jeanet is voor zichzelf begonnen met haar bedrijf Visible Younique.
Enthousiast legt Jeanet uit: “Ik heb niet voor niets gekozen voor de naam: Visible Younique. Er zit een klein stukje van mijn naam in verwerkt, maar voor mij staat Visible Younique voor het zichtbaar maken van de unieke persoonlijkheid, de unieke kwaliteiten en talenten en van de unieke combinatie van kleuren en lichaamsvormen van mensen. Deze maken je namelijk tot wie jij bent. Niemand is hetzelfde, ieder mens is uniek en heeft deze wereld iets te bieden. Dat mag je laten zien in wie je bent en in wat je doet! Je ziet dat trouwens ook terugkomen in mijn logo: dit is een spiraal van gekleurde blaadjes die van binnenuit steeds groter worden. Ieder mens heeft zoveel mooie kanten in zich die gezien mogen worden!
logo_Visible_Younique_7c0
 

De spiraal van buiten naar binnen staat voor het ontdekken hiervan: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Met coaching help ik mensen te ontdekken wat ze belangrijk vinden in hun leven en in hun werk, waar ze goed in zijn, wat ze het liefste zouden willen doen en wat het beste bij ze past qua werk en omgeving. We besteden in een coachtraject ook aandacht aan het sollicitatieproces en de vraag wat jou uniek maakt en waarin je je met jouw kennis, kwaliteiten en ervaring onderscheidt van anderen. 

De spiraal van binnen naar buiten staat voor het laten zien van al deze mooie kanten die iemand heeft. Je kunt je talenten, kwaliteiten en persoonlijkheid ook zichtbaar maken aan de buitenkant. Door kleuren, kleding en accessoires te dragen die echt bij je passen, laat je zien hoe mooi, bijzonder en uniek je bent. Juist een kleur- en stijladvies kan dit heel goed ondersteunen. En omdat iedereen zo uniek is, en z’n eigen ‘kleur’ mag brengen in dit leven, hebben de blaadjes ook allemaal verschillende kleuren.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat het innerlijk en het uiterlijk met elkaar in verbinding staan, vind ik het zo mooi dat ik het coachen en het kleur- en stijladvies kan combineren. Wat is er nu mooier dan dat je van binnenuit gaat stralen, meer zelfvertrouwen hebt, en dat je dit kunt versterken met je buitenkant door kleuren en kleding te dragen die helemaal bij jou passen! Dit kan je niet alleen goed helpen bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, maar ook in je dagelijkse leven, waardoor je echt kunt laten zien wie jij bent en wat jij te bieden hebt.”

Wat zijn voor jou waardevolle momenten in je werk?

“Waardevolle momenten voor mij in mijn werk als coach en als kleur- en stijladviseur, zijn de momenten waarbij ik de ander zie groeien in zelfvertrouwen en waarop iemand zichzelf meer durft te laten zien en daardoor meer zichtbaar wordt. Ik vind het mooi om te zien als iemand tijdens een coachingstraject opbloeit en uiteindelijk een stap durft te zetten, die hij of zij daarvoor nog niet durfde te zetten. Of wanneer mensen na een kleur- of stijladvies, kleding en kleuren gaan dragen, die ze normaal nooit zouden kopen, maar die helemaal passen bij wie ze zijn . Daar geniet ik echt van. Ik vind het dan ook zo jammer wanneer mensen zich te veel aan trekken van wat anderen van hun vinden en zich onnodig ‘kleiner’ maken dan ze daadwerkelijk zijn. Ik vind het zo belangrijk dat mensen hun talenten en kwaliteiten durven ontdekken en laten zien. Ieder mens is uniek en heeft eigen talenten en kwaliteiten en die mogen gezien worden!”

En als je het dan hebt over talenten, wat zijn dan talenten van jou, die jij gebruikt in je werk als (loopbaan)coach en kleur- en stijladviseur?

“Ik heb pas nog gehoord van iemand dat ik zulke goede vragen stel en ook doorvraag. Dat is iets wat ik altijd al heb gehad en waar ik me soms niet eens bewust van ben. Andere talenten van mij die ik gebruik in mijn werk: ik kan goed luisteren en me inleven in een ander, ik ben enthousiast en doelgericht. Daarnaast ben ik ook analytisch en kan daardoor snel schakelen, dingen overzien en makkelijk verbanden leggen. Ik heb ook oog voor details en gebruik mijn intuïtie en gevoel om de vinger snel op de zere plek te kunnen leggen en mijn klanten nóg beter te kunnen begeleiden en te adviseren.  

En als je het dan hebt over uniek zijn, waarin ben jij als coach dan uniek?

“Ik onderscheid mijzelf als coach van andere loopbaancoaches, doordat ik een coaching traject kan combineren met een kleur- en stijl advies als een klant dat wil. Ik ga een stapje verder dan de gemiddelde coach omdat ik ook de buitenkant meeneem. Andersom gaat een kleur- en stijl advies weer veel dieper dan alleen de buitenkant. Het gaat ook om de binnenkant, laat je in je kleding ook zien wie jij echt bent? Of bedek je als het ware jezelf en wil je liever niet te veel opvallen? Ik vind het dan ook mooi wanneer ik van een klant, een foto krijg toegestuurd met daarbij de reactie: kijk, dit heb ik gekocht, ik voel me nu zo anders’. En ja, ik laat mezelf nu ook veel meer zien zoals ik echt ben en dat voelt zo goed! Ik word daar blij van en het bevestigt mij weer, dat het echt bij mij past, om mensen te helpen met hun binnenkant, maar ook met de buitenkant.”

Tot slot wil Jeanet jou als lezer van waardevol en uniek een vraag meegeven: waarin ben jíj waardevol en uniek en hoe laat je dat zien?

Wil je hiermee aan de slag om dit te gaan ontdekken? Of heb je andere loopbaanvragen? Wil je ook wel een een kleur- of stijladvies krijgen of een workshop volgen?

Maak dan een afspraak bij Jeanet voor een gratis gesprek (http://www.visible-younique.nl/contact?onderwerp=gratisgesprek), of ga naar haar website voor meer informatie: www.visible-younique.nl                             Je kunt daar ook haar gratis e-book ‘Maak werk van je toekomst!’ aanvragen, waarmee je in 5 stappen jouw droombaan kunt bereiken.

Op Facebook deelt Jeanet regelmatig tips en informatie waarmee ze je inspireert en motiveert zodat je meer betekenis kunt geven aan je werk en je leven. Like de Facebookpagina van Visible Younique als je hier belangstelling voor hebt en niets wilt missen: https://www.facebook.com/VisibleYounique

Speciale aanbieding!

Omdat het deze week ‘De Week van de Loopbaan’ is, geeft Jeanet een korting op de prijs van een loopbaantraject. De aanbieding is alleen geldig wanneer je in de week van maandag 19 september t/m zaterdag 24 september a.s. een gratis gesprek aanvraagt én daarna kiest voor een loopbaantraject bij Jeanet. Zij vertelt je in het gratis gesprek graag meer over deze speciale aanbieding!

Aanvragen van een gratis gesprek kan via deze link: http://www.visible-younique.nl/contact?onderwerp=gratisgesprek of door een mailtje te sturen naar jeanet@visible-younique.nl


Jeanet heel erg bedankt voor jouw waardevolle bijdrage aan de rubriek: uniek doen wat bij je past.

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant