unieke vrouw Linette Trapman

unieke vrouw Linette Trapman

Vandaag staat in de schijnwerpers een kunstzinnige vrouw, Linette Trapman.

God is erbij

Nadat ik de prachtige schilderijen die Linette heeft geschilderd, heb bewonderd, laat Linette zien hoe haar nieuwste boek Faith Journal eruit komt te zien. Enthousiast begint ze te vertellen over wat het schrijven van het boek persoonlijk voor haar heeft betekend. ‘Vertrouwen is iets waar je voor moet kiezen, het gaat niet automatisch. En het komt ook niet altijd helemaal goed. Wat kan dat soms een dooddoener zijn, wanneer je je in een moeilijke periode van je leven bevindt, en mensen dan zeggen: “Je moet gewoon vertrouwen op God en dan komt het vanzelf goed.” Het komt namelijk niet altijd goed. Want wat als het een tijd stil blijft? Maar juist in donkere dagen is het wel belangrijk dat je ervoor kiest om God te vertrouwen. Ook al zit je met honderd vragen en blijft het stil van Zijn kant, God is erbij. Ik moet dan ook denken aan het Bijbelverhaal van Jozef. Wat heeft hij een lange tijd moeten wachten. God kan gelukkig wel alle dingen doen meewerken ten goede. Al krijg je niet altijd antwoorden op je gebeden en gaan dingen anders dan je had verwacht of gehoopt. Dit heb ik in de periode dat ik mijn boek schreef ook ervaren.’

Gebed

Na een korte stilte, vervolgt Linette: ‘Gebed is ook zo belangrijk. Als je een dag niet hebt gebeden, dan heb je die dag geen wapenrusting aan tegen de aanvallen van Satan. Dit is voor mij nog meer gaan leven nadat ik het boek Vurig van Priscilla Shirer had gelezen. Zij heeft mij echt geïnspireerd om meer met gebed bezig te gaan. Zelf wilde ik al langere tijd iets gaan doen met een “faith journal” om mijn gebeden te bundelen en er actiever mee bezig te zijn en de tips en handvaten uit het boekje van Priscilla ook praktisch toe te passen. Faith Journal is dan ook echt een doeboek geworden, om aan de slag te gaan met je geloof en je gebedsleven. Er staan veel gebeden en beelden in die je inspireren om meer tijd met God door te brengen, ook is er veel ruimte voor je persoonlijke gebed. Met post-its kun je je eigen gebed in het boek plakken, zodat de gebeden steeds actueel zijn. Voor mij is het boek heel waardevol geworden en ik hoop dat ik de lezers mag bemoedigen en het ze dichter bij God mag brengen.’

Waardevolle genietmomenten

Schilderen en collages maken, daar geniet Linette enorm van. Ze vindt het heerlijk om de beelden in haar hoofd op doek te zetten en aan de slag te gaan met de verschillende kleuren. Linette: ‘Iets creëren. Daardoor kom ik echt helemaal tot rust, al heb ik ook wel rust in mijn hoofd nodig om creatief bezig te zijn. Het schilderen is pas een uitlaatklep voor me op het moment dat ik een idee heb. Als ik nog geen idee heb, dan wordt het een moeten. Ik “moet” dan van mezelf naast mijn andere bezigheden ook nog creatief zijn. Dit doet me denken aan een spreuk van een abt: “Drukte maakt kunstenaars en heiligen kapot.” Rust is dus echt nodig voor een creatieve geest.’

Het vlies van Gideon

Tijdens het schrijven merkte Linette ook iets bijzonders. ‘Tijdens het schrijven en het schilderen van de schilderijen van mijn vorige boeken had ik geen last van geloofstwijfel, maar gedurende de totstandkoming van dit boek, dat gaat over vertrouwen, had ik hier wel mee te maken. Het was een pittige periode met onder andere financiële zorgen rondom de kaaswinkel van mijn man en daarom vroeg ik op een gegeven moment om een teken, net als Gideon met zijn vlies. Ik legde mijn vlies uit en iedere dag bad ik: “Heer laat mij aan het einde van deze maand zien of het wel of niet financieel beter gaat.” De laatste week was het nog steeds slecht, toch bad ik: “Heer, ik weet dat U dit echt kan, bij U is alles mogelijk. U kunt ervoor zorgen dat het vanaf het station in Dordrecht naar onze winkel zwart staat van de mensen die bij ons naar binnen willen.” Er veranderde niets. Het ging financieel niet beter. Dit was voor mij echt het teken dat we ermee moesten stoppen, hoe moeilijk we dat ook vonden. Gelukkig heeft mijn man het wel goed kunnen afsluiten en heeft hij zelfs een baan gekregen die hij anders niet had gehad, omdat hij in de periode van zijn eigen bedrijf ervaring had opgedaan die hij voor deze functie nodig had. Er wordt dus toch voor ons gezorgd. God is trouw, ook al begrijp ik het niet altijd.’

Doorleefde gebeden door twijfel

U bent de rots van mijn bestaan
voor eeuwig bent U mijn God en Heer.

Al wie op Hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. Deze Bijbeltekst kreeg  Linette tijdens de oudejaarsdienst van 2016 op een briefje. ‘Ik weet nog goed dat ik op het moment van het lezen dacht: Ja, dat weet ik toch? Tuurlijk kom je nooit beschaamd uit. Wat moet ik hier nu mee? Ik had het briefje in mijn make-updoosje gelegd. Lange tijd deed ik er niets mee, maar op een gegeven moment was juist deze tekst voor mij tot zegen. Ik zei tegen mezelf: “Jij denkt misschien nu je twijfelt dat je wel beschaamd uitkomt, maar het is echt niet zo.” In de periode van mijn geloofstwijfel was deze Bijbeltekst een persoonlijke bemoediging die ik er dagelijks bij pakte. Door deze twijfel merkte ik ook dat de gebeden in het Faith Journal echt doorleefd waren, die had ik niet zo kunnen schrijven als ik deze twijfel niet had gekend.’

Dappere strijder

Linette wil jou tot slot aanmoedigen met de woorden: ‘Satan voert oorlog tegen ons. Hij vergroot bijvoorbeeld je gevoelens van onzekerheid, waardoor je kunt gaan twijfelen aan wat God over je zegt. De momenten dat jij denkt dat je niks waard bent en jij je waardeloos voelt, gebruikt Satan. Het is daarom echt belangrijk dat je leert zien wie zich achter jouw negatieve gedachten over jezelf verschuilt. Als je gericht bent op de juiste vijand, kun je van een slachtoffer veranderen in een dappere strijder. Ik wil je echt aanmoedigen om een gebedsstrijder te worden en sterker in je identiteit in Christus te staan!’

Heel erg bedankt, Linette, voor jouw waardevolle bijdrage en het delen van jouw verhaal over jouw nieuwste boek. Ben jij benieuwd naar het Faith Journal of wil je het boek bestellen? Klik dan in de rechterkolom op het boek Faith Journal van Linette Trapman.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant