Marjon Beute

unieke vrouw Marjon Beute

Vandaag staat in de schijnwerpers de enthousiaste vrouw Marjon Beute.

Marjon begint te vertellen ‘Ik werkte als oefentherapeut Mensendieck en was altijd met mensen bezig, maar dan vooral op het lichamelijk vlak. Op een gegeven moment was ik meer bezig met de gesprekken, dan met de oefeningen. In die tijd had ik een vriendin die ik het heel erg gunde om naar de Groundwork drie daagse basic training te gaan. Zij vroeg mij toen om mee te gaan. Die eerste keer dat ik bij een Groundwork weekend was herinner ik me nog goed, ik weet nog dat ik dacht ‘’wauw dit is het. Het voelde zo als kloppend en waar.’’ Tijdens deze training gaven ze aan dat ze coaches zochten. Toen ik dat hoorde, voelde ik mijn enthousiasme opborrelen, maar ik deed er in eerste instantie niets mee. Mijn man zei toen ‘als jij niet gaat, dan ga ik’. Zelf vond ik het op dat moment nog te spannend om te starten met een opleiding, omdat ik dan weer beoordeeld zou gaan worden. Ik was bang voor afwijzing en voor fouten maken. Dat weerhield mij om nieuwe dingen te doen.’

‘Door de verhalen van mijn man over de opleiding werd ik steeds enthousiaster en dacht ik ”ik wil dit ook.” Zo werden mijn enthousiasme en verlangen groter dan mijn angst en dacht ik ”dit wil ik liever, dan blijven zitten.” Tijdens het Groundwork weekend kreeg je als opdracht om je droom uit te werken, over waar je staat over vijf jaar. Bij mij kwam toen naar boven dat ik altijd al heb willen lesgeven en met mensen echt in contact bezig te zijn. Inmiddels geef ik nu trainingen bij Groundwork.’

Marjon vervolgt ‘Bij Integra counseling en coaching, begeleid ik mensen individueel, maar ook in relaties. Op dit moment zie ik veel mensen om me heen waar de relaties van stuk lopen. Het gaat vaak mis in de communicatie en het zien en begrijpen van elkaars intenties. Dat raakt me, want het kan ook zo anders, al is dat niet makkelijk, want je komt altijd jezelf en elkaar tegen. Er is zoveel mogelijk als je elkaar echt wilt begrijpen. Het relatiewerk vind ik dan ook bijzonder om te mogen doen. Vooral de momenten dat je verbinding ziet ontstaan vanuit kwetsbaarheid, wat zo hoopgevend is. Tegelijk is het ook pijnlijk, omdat het zo’n zwaar proces is en het ook niet altijd lukt.

In onze eigen relatie proberen we goede momenten samen te creëren, maar je ontkomt er niet aan dat er momenten zijn dat de verbinding ver te zoeken is, omdat je door elkaar getriggerd wordt. Ook zelf heb ik dan eerst weer de beweging naar binnen te maken door mezelf af te vragen ”wat gebeurt er met mij?” In plaats van in de verwijten sfeer te komen. Eerst weer met mezelf in verbinding komen, door voor mezelf te zorgen en vandaaruit weer met de ander.’

Dan vertelt Marjon hoe ze voor zichzelf zorgt, en waar ze van geniet, ‘van ruimte om me heen en een mooi uitzicht, daar kan ik echt van genieten en dan helemaal als ik zonnestralen op mijn huid voel. Ik kan ook intens genieten van muziek maken. Ik houd er van om op de piano te pingelen en lekker te zingen. Met muziek bezig zijn dat mis ik nu wel, daarom ga ik binnenkort weer zingen, want dat hoort gewoon bij mij.

Ik geniet er ook van om dingen over te dragen, dit doe ik door een stukje psycho educatie in gesprekken, maar ook tijdens een Groundwork training op het podium. Op het podium moest ik eerst weer door een stukje angst heen. Al laat ik me gelukkig op moment niet meer verlammen door die angst, het blijft het een uitdaging om daarin echt mezelf te zijn en mezelf niet te vergelijken met een ander. Ik hoorde hier laatst een mooie preek over ‘‘Probeer niet iemand anders te worden, wees gewoon jezelf. Dat vergelijken met anderen houdt je zo weg bij het dicht bij jezelf blijven en te bieden wat je te bieden heb, zodat God daarmee kan werken.’’’

Jezelf niet vergelijken met een ander, maar dankbaar zijn. ‘Ik kan eigenlijk heel veel dingen opnoemen waar ik dankbaar voor ben’ aldus Marjon. ‘Dankbaarheid ervaar ik het meest wanneer ik zie dat dingen niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben dankbaar voor mijn man, de manier waarop hij kwetsbaar is en durft te zijn. Ik ben ook dankbaar voor mijn kinderen en hoe ze zich ontwikkelen, dat klinkt misschien afgezaagd, maar het is wel zo. Met alle strubbelingen die er zijn. Ik ben dankbaar voor hoe God er echt altijd is, ook al voel ik dat niet altijd. Hij is gewoon groter dan alles wat hier op aarde is. Ik vind het mooi om te zien dat ondanks alle worstelingen God onze kinderen vasthoudt, dat maakt me intens dankbaar.’

Marjon vervolgt ‘Dankbaarheid maakt dat je zo anders je dag instapt en zorgt er voor dat je meer geluk kunt ervaren. Hoe rot een dag ook is, je kunt er altijd voor kiezen om dankbaar te zijn, juist op een dag dat het allemaal niet zo lekker loopt. Dat vraagt wel om bewustwording, en die is er bij mij ook echt niet altijd. 

Tot slot wil Marjon jou meegeven ‘Laat je vullen met Gods onvoorwaardelijke liefde voor jou en stop met vergelijken, want persoonlijkheid begint waar vergelijken stopt. Als je daar mee stopt, dan kun je leven wie je bent en mag het oordeel stoppen op die delen in je zelf die je in de schaduw hebt gezet en kun je je leven ten volle gaan leven, met alles wat er is. Als het gaat om relaties, durf dan verder te kijken dan datgene wat je op het eerste gezicht ziet. Durf naar je eigen binnenkant te gaan en durf te vragen naar de binnenkant van de ander.’

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant