van verdriet naar overwinnngslied

van verdriet naar overwinningslied

Het verhaal begint op 22 februari 2017. Ik lig te woelen in mijn bed en voel me erg onrustig. Ik denk van alles te voelen in mijn lijf en zie er erg tegenop om naar het ziekenhuis te gaan. Want dan is het zo definitief. Dan is het moment van afscheid nemen echt aan gebroken. Afscheid van ons kleine zoontje Noah. Een paar weken daarvoor hadden we op de echo gezien, dat zijn hartje was gestopt met kloppen na 16 weken zwangerschap.

Nu twee jaar later, kan ik weer niet in slaap komen. Ik denk veel aan ons mannetje. Het moment van zijn bevalling voel ik steeds opnieuw. Ik zie hem nog liggen op mijn hand. Zo mooi en bijzonder. Alles er op en er aan, echt een wonder. Zijn kleine handjes. Zijn kleine vingertjes. Toch dacht ik ook, dit klopt niet. Hij had moeten leven. Waarom heb ik afscheid moeten nemen?

Dan lees ik de woorden van Joyce Meyer: Als het leven niet volgens plan gaat. De apostel Paulus vertelt ons in Romeinen 8:28 dat alles meewerkt ten goede. Merk op dat Paulus niet zegt dat alles goed is, maar dat alles meewerkt ten goede.

Meewerken ten goede? Afscheid nemen van ons kleine mannetje? Dat begrijp ik niet. Toch weet ik wel dat ons leven vaak niet volgens plan gaat. Je kunt te maken krijgen met rouw, verdriet en pijn.

Nee, het gaat niet altijd goed. Er is op deze aarde gemis, omdat er iemand niet meer op deze aarde is. De dag nadat het twee jaar geleden was dat ik afscheid moest nemen van ons zoontje, liet een lieve vriendin van mij haar zoontje dopen. Ook zij kent het verdriet van het verlies van kinderen tijdens de zwangerschap. Wat vond ik het moeilijk om er heen te gaan, toch ben ik dankbaar dat ik wel ben gegaan. Juist ook omdat ik wist van haar verdriet, en het me dankbaar maakte om haar nu zo te zien. Zij was zelf ook dankbaar dat ze nu wel haar kindje kon laten dopen, maar ze werd ook bepaald bij het gemis van haar andere kinderen.
Tranen van vreugde en van verdriet. God is erbij en Hij is het die jou altijd ziet.
Dit doet me denken aan het lied, tot wij je zien, van Eline Bakker:
Dwars door alle tranen
En midden in de storm
Klinkt een stem die zegt
Ik ben goed en Ik ben trouw
Hij is een goede, goede Vader
Hij heeft het beste met ons voor
En de golven en de wind kennen Zijn naam
Vader dank U voor dit kindje
Dat ik dragen mocht
In Uw handen is het veilig
Ik geef mij over
En laat het los.

Loslaten. Wat is dat moeilijk. Het doet zo’n pijn. Steeds opnieuw. Laten gaan. Weten dat ze bij God veilig zijn.

En ja God is een goede God.
Maar op zo’n moment van herinnering aan het afscheid
is het daar wel weer,
die vraag: waarom Heer?
Ik weet het soms even niet meer.

In mijn onrust en vragen pakte ik die nacht mijn mobiele telefoon. Ik startte de Youtube app en automatisch begon het lied Waymaker te spelen.
‘Waymaker. Miracle Worker. Promises Keeper. Light in the darkness.’ Bijzonder om juist midden in de donkere nacht dit lied te horen. Light in the darkness. Ja, God is mijn Licht in het donker, in mijn verdriet. God is een God van hoopvolle beloften. God kan dingen doen meewerken ten goede, ook al zie je dat zelf misschien niet altijd.
En nee, mijn leven gaat niet altijd volgens plan. Maar mijn leven is wel veilig in Gods handen. Hij is dichtbij juist in mijn pijn en verdriet.
Hij geeft uitzicht op een hoopvolle toekomst. Een toekomst dichtbij Hem waar we weer allemaal samen zijn. Wat een heerlijk vooruitzicht.

God is en blijft een goede God. Ik mag met alles wat me bezighoudt naar Hem. Luisteren naar Zijn stem: Ik geef jou een hoopvolle toekomst, maar ben ook nu al bij je  in jouw verdriet.
Op die dag in de hemel. Wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn, dan zijn wij bij Jezus en klinkt het overwinningslied!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant