verlangen naar vrede

verlangen naar vrede

Vrede was voor mij het woord voor 2021. Maar als ik om me heen kijk in de maatschappij dan is die vrede op moment ver te zoeken. Er is veel verdeeldheid en boosheid. Ook onder christenen. En dat raakt me. Het maakt me verdrietig.


Ik herken de boosheid ook wel bij mezelf, als ik het gevoel heb dat een ander mij onrecht heeft aangedaan. En dat mag ook, die boosheid mag er zijn. Maar het is zo belangrijk om die boosheid geen bitterheid te laten worden. En eerlijk te zijn, wat maakt me eigenlijk zo boos? Waarom ben ik zo boos? Wat raakt me precies? In welke pijn word ik nu geraakt waardoor ik zo boos word?

Als ik mijn boosheid heb geuit en daarna mijn verdriet heb kunnen voelen, dan merk ik weer dat ik weer rust ervaar. Dan ben ik weer in verbinding met mezelf en kan ik ook weer in verbinding komen met de ander.

Wat maakt jou op dit moment boos? Wat maakt jou verdrietig? Lukt het jou om dit er te laten zijn en het niet te snel weg te maken?

‘verwonde mensen, verwonden mensen. Als je niet geneest van je pijn, kun je zomaar ineens boos worden. Er word dan iets geraakt dat niet was verwerkt. Achter boosheid zit vaak een wond. Wat doe jij met jouw gevoelens van pijn? Je kunt er niets aan doen wat mensen jouw aandoen, wel hoe je er op reageert. Elk moment is een keuze, je kunt er altijd voor kiezen hoe te reageren.

Edith werd gedongen om te dansen, werd mishandeld en vernederd. Tientallen jaren heeft ze gevangen gezet omdat ze zoveel pijn en woede had. Ze is uit haar gevangenis gekomen en heeft een keuze gemaakt. Wat je ook is aangedaan, je hebt altijd een keuze. Niemand kan van jou een slachtoffer maken, dat kun je alleen zelf.’ Inspirerende woorden van Jan Pool tijdens een livestream van Mozaiek0318, waarin hij ook verwees naar het boek de keuze van Edith Eger. Dat boek is overigens echt een aanrader!


Wanneer jij er voor kiest om niet langer een slachtoffer te zijn, maar om zelf te bepalen hoe je ergens op reageert, dan wordt je echt vrij! En dan kun je echt weer innerlijke vrede ervaren! Dat is niet makkelijk, maar als jij het echt wilt, wil God jou daarbij helpen. Bid maar tot je Maker of Hij jou daar bij helpen.


Verlang jij ook zo naar rust en naar vrede? Of een plekje waar jij kunt komen met jouw boosheid of verdriet, maar vind je het lastig om zelf ruimte te geven aan jouw boosheid of jouw verdriet? Neem dan contact met me op. Ik zie er naar uit om met jou mee te wandelen, wanneer jij jouzelf en de wonden die jij hebt opgelopen in het leven serieus gaat nemen, want dat ben jij waard! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant