vertrouwen

Vertrouwen nieuw thema bloghop september en oktober

‘Gefeliciteerd, jij hebt de bloghop van christelijke bloggers gewonnen over het thema uitdaging’ las ik afgelopen weekend op Facebook. Ik schreef een blog over uitdaging en de online 40 dagen challenge Ik ben waardevol, die in oktober start. En met dat ik de winnaar ben van de bloghop over het thema uitdaging, sta ik nu weer voor een uitdaging, namelijk een nieuw thema verzinnen voor een nieuwe bloghop.
Op het moment dat ik hierover nadacht moest ik denken aan de eerste zwemles van onze jongste dochter. Bij haar gaat het allemaal net even anders en ik vroeg me dan ook af hoe het zou gaan. Er kwamen allemaal vragen in me naar boven borrelen. Maar terwijl ik over die vragen nadacht bedacht ik me, ik mag leren vertrouwen. Vertrouwen er in hebben dat het goed komt.

Voor mijn coachopleiding van Groundwork heb ik deze week weer een praktijkdag. De vorige keer had ik helaas een onvoldoende, maar van het doen van de herkansing heb ik veel geleerd. Achteraf kijk ik dan ook dankbaar terug, maar dat moment zelf toen ik het hoorde dat ik het niet had gehaald was niet fijn. Ik merk dan ook dat ik het deze keer wel extra spannend vind. Hoe zal het gaan? En heel eerlijk, zo’n moment dat ik beoordeeld wordt, dat is niet echt mijn ding. Laat mij maar gewoon iets doen en er een verslag over schrijven, maar beoordeeld worden terwijl er iemand op mijn neus meekijkt bij wat ik doe, dat vind ik wel lastig. Daar word ik zenuwachtig en onzeker van, ik ben dan bang om te falen. En op zo’n moment is mijn zelfvertrouwen niet zoals ik zou willen. Toch wil ik mijn angst om te falen wel in de ogen kijken, dus ga ik het wel aan. Wat mij op zo’n moment helpt als ik niet zoveel zelfvertrouwen heb, is om op God te vertrouwen. Hij is er bij, Hij helpt me en geeft me kracht. Door Zijn liefdevolle ogen naar mezelf kijken geeft me weer rust en zelfvertrouwen. Op welke momenten heb jij weinig zelfvertrouwen? Wat helpt jou dan op zo’n moment?

Waar denk jij trouwens aan bij het woord vertrouwen? Voor mij betekent vertrouwen, loslaten. Overgeven. Uit handen geven. Er zit het woord trouw in. God is trouw. Hij is te vertrouwen. Maar vertrouwen staat voor mij ook, voor er vol vertrouwen voor gaan.

Het nieuwe thema, je voelt het misschien al aankomen is dan ook: vertrouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er weer mooie blogs geschreven gaan worden en ben heel benieuwd naar jouw blog over dit onderwerp! Je kunt tot 30 oktober 2020 meedoen door jouw blog te delen in een reactie onder deze blog. Begin november maak ik dan de winnaar bekend! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant