vertrouwen op God

vertrouwen op God

‘Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God, want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot.’
Een liedje dat ik regelmatig zing met onze meiden, maar wat zing ik eigenlijk als ik dit kinderliedje samen met ze zing? Ik stel mijn vertrouwen op God. Vertrouwen. Kan ik dat wel? Hem helemaal vertrouwen? Niet een klein beetje, maar me helemaal vol vertrouwen aan Hem overgeven.
Als ik dan denk ik aan het komende jaar 2019, dan wil ik die graag vol vertrouwen beginnen. Vol vertrouwen op mijn hemelse Papa, die ook in het komende jaar voor me zal zorgen. Ik hoef me geen zorgen te maken voor morgen.
Maar lukt me dat ook? Lukt het me om al mijn plannen in Zijn hand te leggen? Plannen zijn er namelijk genoeg.
Zo wil ik in 2019 vol aan de slag gaan met Waardevol en Uniek en in september mogelijk starten met een coachopleiding. Ik vind dat best spannend. Hoe zal het dit jaar gaan? Is dit ook echt wat God wil dat ik ga doen? Is dit Zijn plan voor mij, of mijn eigen plan? Maar als ik dan kijk hoeveel energie ik er van krijg om met Waardevol en Uniek bezig te zijn, en hoe ik daarmee Zijn naam mag groot maken, is dit ook vast Gods plan, al weet ik niet nog niet wat ik precies ga doen. Dat hoop ik komend jaar verder te mogen ontdekken.
Terugkomend op het liedje: want in Zijn hand ligt mijn levenslot. Levenslot wat is dat eigenlijk? Bij lot, denk ik aan een lot uit de loterij, dat zal hier vast niet bedoeld worden. Maar wat wel?
Je levenslot. Je lot. Je omstandigheden.
Een tijdje terug deed ik tijdens een relatieweekend een oefening waarbij ik moest buigen voor mijn lot. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het werkte voor mij zo helend en bevrijdend. Jarenlang was ik vol oordeel naar mezelf en mijn familie en waar ik vandaan kwam. Nu kon ik eindelijk vol liefde zijn naar mijn familie en mezelf. Door hardop uit te spreken dat ik van mezelf en mijn familie hield en wilde buigen voor mijn lot. Dit hielp mij in mijn acceptatieproces dat ik ben wie ik ben en dat is goed.
We zijn allemaal uniek. We hebben allemaal ons eigen levensverhaal en levenslot. Voor mij is een thema dat ik me als kind en als volwassene vaak onwaardig voelde. Daarom zijn de thema’s waardevol en uniek ook zo belangrijk voor me. Ik blijf het steeds nodig hebben om God’s woorden: ‘Je bent waardevol’ opnieuw te horen en tot me door te laten dringen. Deze woorden die ik zelf nog zo vaak nodig heb, wil ik ook het komende jaar tegen jou blijven zeggen:
Je bent waardevol. Zijn geliefde en unieke dochter!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

  1. Wat een mooi plan Johanneke, om die opleiding te gaan doen. Wat ik heb mogen ervaren in mijn wandel met God is dat het goed is je passie te volgen. Je passie komt immers vaak uit je talenten voort en die zijn door Hem aan jou gegeven. Benutten is naar Zijn wil en Hij zal dit zeker zegenen. Ik deed ooit de Pabo vanwege mijn liefde voor kinderen. Ik heb helaas niet het werk als lerares (in een betaalde baan) kunnen neerzetten maar de opleiding heeft me veel gebracht voor mijn eigen ontwikkeling.

    1. Dank je wel Rinske, dat in Gods hand leggen ga ik zeker doen. En wat mooi dat je schrijft dat je denkt dat God ook van mij geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant