een verwachtingsvol nieuw seizon

verwachtingsvol het nieuwe seizoen in

Hoe ben jij het nieuwe seizoen gestart? Zit je vol plannen? Heb je er zin in? Kijk je verwachtingsvol uit naar wat er komen gaat?

Herken jij dit dat wanneer je ergens naar toe gaat en er heel veel van verwacht? Maar dat het uiteindelijk tegenvalt? Of andersom, dat je ergens niet zo veel van verwacht, maar dat het veel leuker is dan je van te voren had bedacht of wat je er van had verwacht.

Als gezin wilden we in onze vakantie naar de Belgische Ardennen heel graag weer gaan kanovaren. Dit hadden we vijf jaar geleden ook gedaan en daar hadden we goede herinneringen aan. Al vroeg ik mezelf wel af hoe het deze keer zou gaan. Omdat ik nog steeds last had van mijn frozen shoulder en ik ook nog niet zoveel energie had na mijn operatie van eind april. Het eerste wat we deden toen we aankwamen was een locatie opzoeken waar we konden kanoën. Om die dag erna direct te kunnen gaan kanoën.

Helaas waren we net te laat voor de bus voor het tijdstip waarop wij hadden gereserveerd. Uiteindelijk hebben we meer dan een half uur in de bus zitten wachten, maar dat mocht de pret niet drukken. We maakten enthousiast een foto van onze polsbandjes. Eenmaal op het water was het echt genieten. Zo leuk om het gestuntel bij anderen te zien en dan tegen elkaar te zeggen, we doen het best goed. Om vervolgens zelf tegen de kant op te botsen of vast te komen te zitten in een stroomversnelling. Ja, het was echt genieten zo samen als gezin, we hebben heel wat lol gehad.

Eenmaal weer thuis in ons vakantiehuisje, toen ik moe was van de 12 km die we hadden gekanood en ik begon terug te kijken op ons kano avontuur van die dag en ons avontuur van vijf jaar geleden, was de kanotocht van die dag me toch wel een beetje tegengevallen.. Ik had iets anders van de omgeving verwacht. Er waren wel wat stroomversnellingen in de rivier, maar die van de route van 5 jaar geleden waren wel iets uitdagender en ik miste de rotsen in de natuur.

Aan de ene kant was ik teleurgesteld omdat mijn verwachtingen niet waren uitgekomen. Aan de andere kant was ik dankbaar.

Teleurgesteld over dat de omgeving niet zo mooi was als ik had verwacht, maar dankbaar dat het me wel gelukt is ondanks mijn frozen shoulder en mijn beperkte energie van de afgelopen periode. Maar doordat ik geen ruimte gaf aan mijn teleurstelling, merkte ik dat juist mijn teleurstelling groter werd. En daar waar het er eerst nog allebei was, de teleurstelling en de dankbaarheid. Begon na verloop van tijd de teleurstelling te overheersen, omdat mijn verwachtingen niet waren uitgekomen.

Hoe ga jij om met teleurstelling? Wat verwacht jij van het komende seizoen? Heb je hoge verwachtingen of juist lage verwachtingen?

Er is niets mis mee om verwachtingsvol te zijn. Maar het is wel goed om je te realiseren van wie jij de dingen verwacht. Als jij het verwacht van je omstandigheden of van andere mensen, dan zul je steeds opnieuw teleurgesteld raken. Dat is niet erg, dat mag je er dan ook laten zijn. Teleurstelling hoort er bij. En is ook iets wat je er mag laten zijn.

 

Maar wanneer jij verwachtingsvol uitkijkt naar wat jouw Maker voor jou in petto heeft dan zal je andere verwachtingen hebben, dan wanneer je het van jezelf of je omgeving of omstandigheden verwacht. Wanneer je verwachtingsvol naar Hem opkijkt mag je hoge verwachtingen hebben en je door Hem laten verrassen. Zijn plannen zijn vaak zoveel groter dan onze eigen plannen.

Verwachtingsvol is mijn woord voor 2023. Aan het begin van dit jaar zat ik vol plannen en keek ik vol verwachting uit naar wat er komen ging. Het ging alleen heel anders dan ik zelf had verwacht. Maar wat heb ik juist in de periode dat het niet ging zoals ik zelf had verwacht innerlijke groei mogen ontvangen van mijn Maker. Hij heeft me stilgezet en me nog meer laten beseffen dat ik Zijn geliefde Koningsdochter ben om wie ik ben en niet om wat ik doe. Ik mag en wil nog meer mijn plek innemen als geliefde Koningsdochter en mijn kroon gaan dragen, ondanks mijn vragen. En daar help ik jou graag bij tijdens individuele coach gesprekken of tijdens de workshop draag je kroon die ik in de maand november ga geven, omdat mijn bedrijf in die maand drie jaar bestaat.

Wil jij leren hoe jij als geliefde Koningsdochter je plek mag innemen en je kroon mag dragen, en hoe jij verwachtingsvol kunt uitzien naar Koning Jezus, de Koning der Koningen? Neem dan contact met me op en geef je op voor de workshop in november, de exacte datum volgt nog, of start met een 1 op 1 coach traject.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Zo herkenbaar Johanneke. Ik leer/groei ook meer van tegenslagen dan als alles goed lijkt te gaan. En voor die leermomenten ben ik dankbaar! Neemt niet weg dat tegenslagen, als ik er midden in zit, niet fijn zijn. Ja toch?

    1. Lieve Yvonne, bedankt voor je reactie, mooi om te lezen dat je voor die leermomenten dankbaar bent. En nee tegenslagen zijn inderdaad niet fijn als je er midden in zit! warme groet, Johanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant