terugblik 2023

waardevolle terugblik 2023

Een waardevolle terugblik op 2023. In deze blog lees je hoe ik terug kijk op afgelopen jaar. Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar?


Ik begon verwachtingsvol, dat was mijn woord voor 2023. Maar het ging al na een paar weken heel anders dan ik had verwacht. Half januari kreeg ik een aanval van galstenen. En eind april werd ik daaraan geopereerd.

Ik heb een aantal maanden rustig aan ‘moeten’ doen. Ik vond het een pittige periode, omdat ik naast het lichamelijke ook geestelijk en emotioneel diep zat. Tegelijkertijd heb ik ook juist in die tijd weer enorm veel over mezelf geleerd. Weer op een diepere laag mogen beseffen dat ik waardevol ben om wie ik ben en niet om wat ik doe. Ik ben een geliefde Koningsdochter, dat is wie ik ben.

In juni deed ik bij Steady coaching de tweedaagse cursus voorgaan in kwetsbaarheid en in november deed ik de tweedaagse cursus leiderschap in gebrokenheid. En in juli ging ik een weekend naar het klooster.

Wat heb ik door die cursussen, maar ook tijdens het weekend in het klooster weer veel over mezelf geleerd. Puzzelstukjes vielen op hun plek, maar ik ging ook weer een laagje dieper.

In mijn persoonlijke proces heb ik vooral geleerd om mijn eigen verhaal er te laten zijn, minder te vechten tegen mezelf en meer te laten zijn wat er is. Er zijn nog genoeg momenten dat ik geraakt wordt, maar ook merk ik dat op de momenten dat mijn geraaktheid er mag zijn, ik weer sneller met mezelf in verbinding ben.

Wat heb ik weer mooie gesprekken mogen voeren met waardevolle vrouwen. Het blijft zo bijzonder om naast vrouwen te staan en ze heling te zien ontvangen van Jezus de grote Geneesheer. Liefdevol naast de ander staan en te helpen om te laten zijn wat er is en hun eigen verhaal te omarmen. Live gesprekken in mijn praktijkruimte, maar ook online coach gesprekken en wandelcoaching. Juist die afwisseling vind ik fijn.

Ook heb ik dit jaar weer mooie dingen mogen ontwikkelen en mogen geven:
-een seminar je kleine meisje liefdevol omarmen;
-5 weken traject ‘ik ben waardevol en omarm mijn gevoelens van waardeloosheid;
-een workshop draag je kroon;
-een vijfdaagse adventscursus Knielen voor Koning Jezus.
Als ik dit rijtje zo lees, dan lijkt het misschien oh, het gaat toch weer om wat ik doe. Maar zo bedoel ik het niet. Ik ben vooral dankbaar dat ik dit heb mogen doen vanuit het besef dat ik waardevol ben om wie ik ben en niet om wat ik doe, net als jij. Jij bent zo waardevol om wie je bent en niet om wat je doet.

Ook heb ik afleveringen opgenomen voor de serie je kroon dragen, waarin ik in gesprek ging met waardevolle vrouwen over hoe het voor hen is om te beseffen dat ze een geliefde Koningsdochter zijn en hoe zij op hun eigen manier hun kroon dragen. Zo mooi om al die unieke verhalen te horen en te zien hoe de Koning der Koningen werkt in de leven van Zijn geliefde Koningsdochters.

Verwachtingsvol was mijn woord voor 2023. En dat heb ik geweten. Op de momenten dat ik echt verwachtingsvol omhoog keek, heb ik zulke waardevolle momenten vol verbinding mogen ervaren.

Zo had ik in september een super tof gesprek met mede ondernemer en coach Nanette, waarin we allebei ons verlangen uitspraken om samen met andere ondernemers te gaan bidden voor onze bedrijven en in oktober hadden we het eerste moment al gepland. En wauw, steeds opnieuw waren dit zulke waardevolle momenten, zo gaaf om te mogen ervaren hoe Papa alles leidt wanneer we verwachtingsvol naar Hem kijken. En ons laten leiden door de Heilige Geest.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant