wij naar buiten zij naar binnen

Wij naar buiten, zij naar binnen

Vorige week zag ik een oproep voorbijkomen van movement on the ground om tijdens Koningsnacht een nacht buiten door te brengen. Voor betere leefomstandigheden van de vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos. Wauw, wat een gave actie dacht ik nog. Maar mij niet gezien, lijkt me vrij koud en ik ben niet zo van het kamperen. Tot afgelopen vrijdagavond. We hadden de tent opgezet voor de meiden om toch iets meer vakantie gevoel te ervaren. Terwijl ik op een luchtbedje naast m’n jongste dochter lag om haar onder te stoppen en nog even naast haar te liggen, dacht ik ‘eigenlijk best heerlijk ontspannen, die vogelgeluiden en lekker buiten in het gras.’ Even liggen, dat vond ik best lekker en rustgevend, maar een hele nacht, nee dat zag ik echt niet zitten.

Vanmorgen keken we naar de livestream van de Fontein en hoorden we een preek van Chiel Vleesenbeek over de ander dienen. ‘We zijn geen gelovigen, maar leerlingen. Leerlingen die Jezus dienen. Geloven is niet alleen maar geloven, maar juist ook doen. Jezus vroeg niet “geloof je Mij, maar volg je Mij?” Als je Hem gaat volgen, komt jouw verhaal in aanraking met Gods verhaal. God wil zich verbinden aan jouw verhaal, maar Hij zegt ook “kom in Mijn verhaal. Ik red jou. Ik geef je naastenliefde.”
Vanuit Zijn liefde mogen we uitdelen en bewogen zijn met de ander. Iedere dag beginnen bij en met Jezus en Hem volgen!’
En Jezus kwam juist voor kwetsbare en zwakke mensen, juist ook voor mensen die geen eigen thuis meer hebben. Wat is er dan mooier om ook iets te mogen betekenen voor de vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos, door mee te doen met de actie van Movement on the Ground. Wij een nacht naar buiten en zij een nacht maar binnen. Ik was nog niet helemaal overtuigd, maar toen ik naar de livestream van Mozaiek0318 keek en weer een tentje zag staan en de actie voorbij zag komen, dacht ik nu moet ik het ook gewoon gaan doen!

Dus ja, samen met mijn oudste dochter ga ik een nachtje buiten slapen in een tent tijdens Koningsnacht. Zo dragen wij een klein beetje bij aan de actie van Movement on the Ground: wij naar buiten, zij naar binnen. Doneer jij ook?
https://movementontheground.com/campaigns/koningsnacht-2020-22088 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

    1. Wat een mooie blog, zet zeker aan tot nadenken! Bijzonder dat je je geroepen voelde om mee te doen met de actie ‘Movement on the Ground’ en dat je er gehoor aan gaf samen met je dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant