je kroon opzetten

Wauw wat was het een mooie en gezellige avond, de diploma uitreiking van mijn integratieve coach opleiding bij Groundwork. Echt genoten van alle persoonlijke verhalen van mede studenten, oh nee, nu collega coaches. En mooi om iets te mogen delen over mijn eigen proces. Wat waren het waardevolle jaren tijdens mijn coach opleiding bij Groundwork. Als voorbereiding op de diploma uitreiking werd gevraagd om een symbool mee te nemen en daarover te vertellen waarom je dit specifieke symbool had meegenomen. Ik nam een kroon mee. In dit filmpje kun je datgene wat ik gisteravond heb gedeeld terugkijken:

Het kroontje dat ik meenam is van onze jongste dochter met het syndroom van down. Datgene wat ik van haar geleerd heb, is ook wat ik geleerd heb tijdens het eerste Groundwork weekend en in de opleiding. Gewoon zijn dat is genoeg. En vanuit het zijn ontstaat er verbinding. Verbinding met jezelf en met de ander.

Maar nu van mijn dochter weer naar de coach opleiding bij Groundwork. Wat waren het leerzame jaren. Juist of misschien wel de momenten dat ik me niet zo waardevol voelde, dat ik me voelde falen omdat ik iets niet had gehaald of dat ik dacht dat ik iets niet zou halen, waren misschien wel het meest leerzaam. Op die momenten voelde ik me onzeker en waren mijn gedachten ik zal wel nooit een goede coach worden. Maar wanneer ik dat gevoel er liet zijn, gaf dat  rust. Ook nu weer dat zijn. Ruimte geven aan het gevoel en het er laten zijn. Maar ook de kroon hielp me, om nadat ik mijn gevoel er had laten zijn, te beseffen dat ik mijn kroon waardig mag dragen, mijn plek in nemen. Niet langer belemmerd te worden door de gedachte dat ik niet goed genoeg ben. Het gaat niet om wat ik doe, maar wie ik ben Gods geliefde Koningsdochter. Niet langer bezig zijn met wat anderen van me vinden en me met anderen vergelijken. Maar gewoon zijn. Zijn geliefde Koningsdochter.

De kroon die ik van Jezus kreeg, kreeg ik tijdens een vergevingsontmoeting. En het mooie vond ik dat Jezus niet alleen mij, maar ook degene die ik wilde vergeven een kroon gaf. Zo mooi om door Jezus ogen naar de ander te kijken en te mogen beseffen dat we allemaal Koningskinderen zijn.

Dankbaar kijk ik terug op een prachtige avond, de diploma uitreiking. De kroon op al mijn werk tijdens de coach opleiding, zo fijn om het papiertje nu ook echt in handen te hebben en verder aan de slag te gaan met mijn praktijk. Maar eigenlijk wil ik niet te snel weer van alles gaan doen, en vooral genieten van dit moment. Echt zijn. Laten zijn wat er is, de blijdschap en dankbaarheid echt voelen en ervaren, de kroon op mijn hoofd zetten en te beseffen dat ik mag zijn, Zijn geliefde Koningsdochter. Al moet ik eerlijk zeggen dat het mijn valkuil is om gelijk weer door te gaan naar het volgende.

Herken jij dit dat jij de neiging hebt om van het een naar het andere door te hollen? Dat je zoveel moet van jezelf? En vind je het lastig om te beseffen dat je waardevol bent om wie je bent en niet om wat je doet? Dan is de online cursus Ik ben waardevol, niet om wat ik doe, maar wie ik ben, echt iets voor jou!

Je kunt je op twee manieren opgeven voor de cursus. Heb je al eerder een cursus gevolgd bij Waardevol en Uniek, stuur dan een mailtje naar johanneke@waardevolenuniek.nl Wanneer dit de eerste cursus is die je gaat volgen, klik dan hier.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Pingback: delen werkt helend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant