kerst feest van licht

kerst feest van licht

In de afgelopen weken kon je adventsblogs lezen over de thema’s onderweg zijn, uitzien naar en het Licht. En vandaag is het kerstavond en vieren we kerst. Kerst het feest van Licht.

‘Feest van Licht?’ denk je nu misschien, ‘maar ik ervaar zo weinig licht nu in mijn leven en ik zie juist op tegen de komende dagen.’ Juist met kerst kun je het gevoel dat je iemand mist zo sterk ervaren, of je eenzaam voelen.

Eenzaam, omdat je je niet gezien voelt in je gezin of familie. Eenzaam omdat je datgene wat er bij jou van binnen speelt niet met de ander kan delen, terwijl je zo verlangt naar verbinding. Of omdat er niemand is om samen kerst mee te vieren.

Kerst is het feest van Licht. Juist in jouw moeiten, in jouw pijn, wil Jezus, heel dicht bij jou zijn. Hij kwam naar deze aarde voor jou, omdat Hij zo intens veel van jou houdt. Hij nam afstand van zijn goddelijkheid en kwam als een klein kindje naar deze aarde. Zo veel had en heeft Hij voor jou over, omdat Hij zoveel van je houdt.

Jezus, het licht van de wereld. Jezus, de trooster in elk verdriet. God is door Jezus altijd bij jou en verlaat jou niet. Zo mag jij toch kerst vieren, ook al voel jij je misschien alleen. Hij is om jou heen. Ik bid voor jou dat jij wanneer jij je deze kerst eenzaam of verdrietig voelt, dat je dan Papa’s liefdevolle armen om jou heen mag ervaren. Dat Hij met Zijn Licht wil schijnen in jouw leven, juist op de plekken waar het nu nog zo donker is.

En ook al blijft het soms donker in jouw leven, we leven helaas namelijk nog steeds in een gebroken wereld, dan wil ik tegen je zeggen dat we mogen uitzien naar een Eeuwig Licht. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar geen lamp of licht meer nodig is, omdat God daar is, Hij die zelf het Licht is.

En zo wil ik jou fijne kerstdagen toewensen, dicht bij je Maker, die jou wil vullen met Zijn liefde en licht en afsluiten met dit lied:

Licht in de nacht, een ster schijnt door de wolken dit is de nacht dat Zijn leven begon. Sluier van angst en pijn lag op de volken, totdat Hij kwam en het kwaad overwon. Nieuwe hoop is Hij ons komen brengen, stralend breekt die Held’re morgen aan. Prijs nu Zijn naam, samen met de engelen. O, nacht vol licht, o nacht dat Jezus kwam.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant