sta op en schitter omdat jij waardevol bent

sta op en schitter omdat jij waardevol bent

Het is nog vroeg op zondagmorgen als ik de tijd neem voor stille tijd. Ik begin met het lezen  uit psalm 37:4 Zoek je geluk bij de Heer, Hij zal geven wat je hart verlangt.  Om vervolgens de woorden uit Jesaja 60:1 te lezen, sta op en Schitter.

Hierover gaat de overdenking van Ik wonder jou over gaat. Sta op en schitter. En vervolgens lees ik in handelingen 9: 40 Tabitha sta op! en in handelingen 10:20 Sta op en ga nu naar beneden.

Als ik deze Bijbelteksten lees moet ik denken aan het lied ‘Sta op en dans met mij’. Ja ik wil met Papa dansen, dansen op Zijn voeten. Op staan en dansen met Hem, luisteren naar Zijn stem.
En dan lees ik in de overdenking van Sestra, deze keer uit het boek ‘houd vol’ van Danielle Heerens

‘Je bent enorm waardevol! Meer waard dan een zwerm mussen. Je bent nu op dit moment, precies zoals je bent, waardevol voor God. Je bent zo waardevol, zo kostbaar van onschatbare waarde.’

Wauw, deze woorden mag je steeds opnieuw tot je laten doordringen. Dat je zo intens geliefd bent door je Maker. En op dat moment voelde ik Zijn liefde door me heen stromen, en dat maakte dat ik in beweging wilde komen. Daarom vond ik het zo mooi dat ik deze teksten allebei las.

Als ik die zondag de livestream van Mozaiek0318 ga kijken, ben ik even stil. Want net die ochtend ging het ook weer over de tekst uit Jesaja 60: Sta op en schitter, over jouw schijnt de luister van de Heer.

Zo mooi wat de voorganger zei ‘Misschien denk je nu wel, ja heel mooi hoor dat je mag gaan staan en schitteren. Maar wat nu als er zoveel gebrokenheid in je leven is? Deze tekst is geschreven aan het volk Israël dat juist midden in de duisternis leeft. Juist in jouw gebrokenheid wil Jezus jou oproepen om te gaan staan en te schitteren. God vraagt namelijk geen perfectie, maar reflectie’

Ik wil jou ook uitdagen om te gaan staan, jouw plek in te nemen. Om te gaan staan en te schitteren omdat je waardevol bent. En dit hoeft niet pas als alles goed met je gaat of wanneer het perfect is, nee juist in je gebrokenheid mag je op staan, en je uit te strekken naar het Licht, om zo door Zijn luister te worden beschenen en te schitteren in Zijn Licht.


En Zijn Licht te reflecteren aan de mensen om je heen. Dit lukt je niet in eigen kracht. Je mag steeds opnieuw naar je Maker toe gaan, je laten vullen met Zijn liefde en zo gaan staan in Zijn liefde. Midden in jouw gebrokenheid en pijn, mag je in Zijn kracht gaan staan.

Gaan staan en schitteren. Zijn Liefde en Licht laten zien aan de mensen om je heen. Dat is steeds opnieuw een keuze.

Vind je het moeilijk om te gaan staan en jouw plek in te nemen omdat je je nog zo vaak niet waardevol voelt? Maar verlang je er wel naar? Zijn de woorden ik ben waardevol wel iets wat je wel weet met je hoofd, maar waar je hart nog niet geloofd?

Dan wil ik je laten weten dat ik graag een tijdje met je meewandel om je te laten groeien in het besef hoe waardevol jij bent voor jouw Maker. Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen, want jij bent het waard op te gaan staan en schitteren voor je Maker!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant